Birlikte Şampiyonluğa daha yakınız

GÜNDEM 07.09.2020 - 17:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1949+ kez okundu.
 

Birlikte Şampiyonluğa daha yakınız

Birlikte Şampiyonluğa daha yakınız
Diyetisyen Yasin Alyıldız yaptığı yazılı açıklamada Sporcuların sağlığı düşünülmediği sürece başarının da bir anlamı kalmamaktadır Deyetisyen Yasin Alyıldız Yeterli ve dengeli beslenmek her birey için oldukça önem taşımaktadır. Fakat işin içinde kazanma hırsı, madalya, şampiyonluk ve rakip olduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin önemi bir kat daha artmaktadır. Sporcular Yeterli ve Dengeli beslenme; doğru antrenman ile başarıya ulaşabilir. Başarı ve sporcu sağlığı istenilen şeylerdir.  Sporcunun sağlığı düşünülmediği sürece başarının da bir anlamı kalmamaktadır. Sporcunun şok diyetler uygulaması, aç kalarak zayıflama yöntemleri, vücuduna naylon gibi cisimler sarması, bilinçsiz suplement kullanımı, yasaklı ürünler kullanımı, antrenman sırasında su içmemek, antrenman yaparken kalın giysiler giymek, enerji içeceği tüketmek fayda sağlamayacaktır. Yukarıda saydığımız etkenler sporcunun düşük performans sergilemesini, maç sonrası hastalık riskini, vücudun susuz ve halsiz kalma riskini, kalp çarpıntısını artıracaktır. Sporcu; 1.Antrenman sonrası sporcu  Karbonhidrat içeren besinleri tüketmelidir. Karbonhidrat vücudun birinci enerji kaynağıdır . Antrenman sırasında boşalan glikojen depolarının dodurmak  için hızlı sindirilen karbonhidrat kaynakları tüketilebilir. Sporcunun kan şekerinin çok düşmesini, kas yorgunluğunu engelleyecektir. 2.Sporcu içecekleri tüketilmelidir. 1 saatten fazla yapılan antrenmanlarda veya maçlarda sporcu içeceği tüketmek gerekir. Sporcu içeceği sporcunun elektrolit ihtiyacını ,su ihtiyacını karşılamaktadır. Sporcu içecekleri içerdiği karbonhidrattan dolayı ani yorgunluk oluşmasını engellemektedir. Elektrolit içeriğinden dolaya kas krampları oluşmanı önlemektedir. Dışarıdan hazır alınabildiği gibi evde sporcu kendisi de yapabilir Sporcu içecekleri çoğu zaman enerji içecekleriyle karıştırılmaktadır. Sporcu içeceğinin içerisinde kafein ve herhangi bir enerji verici madde bulunmamaktadır. 3.Yeterli protein almalıdır. Vücuttaki katabolik olayların önlenmesi için antrenman öncesi ve sonrası yeterli protein alınmalıdır. Yeterli protein alımı vücut kas yapısında gelişme sağlayacaktır.  Antrenman sonrası  20 gram protein alımı katabolizmayı önleyecektir. 4. Sebze ve meyve tüketmelidir. Sporcu yeterli beslenmediği sürece vücutta  katabolik olaylar meydana gelecektir. Bağışıklık sistemi zayıflayacaktır. Bunu önlemek için vitamin deposu meyvelerden tüketilmelidir.  Antrenman veya maç öncesi çiğ Sebze tüketmek rahatsızlık verebilir. Deneme yanılma yoluyla rahatsızlık verip vermediği anlaşılabilir. 5. Su tüketiniz. Susamayı beklemeyiniz.  Belli aralıklarla su tüketiniz. Susama hissinin oluşması performans düşüklüğüne neden olacaktır. Birlikte Şampiyonluğa daha yakınız. İletişim bilgilerinden bize ulaşabilir. Ücretsiz ön görüşmeye gelebilirsiniz. İletişim Adresleri Tel: 05524730397 Adres: Pirimehmet mahallesi 101. Cadde no:79 Güleş iş merkezi Daire:3 (Yüksel Ergül Giyim üstü) İnstagram:  dyt.yasinayyildiz  
Birlikte Şampiyonluğa daha yakınız

Diyetisyen Yasin Alyıldız yaptığı yazılı açıklamada Sporcuların sağlığı düşünülmediği sürece başarının da bir anlamı kalmamaktadır

Deyetisyen Yasin Alyıldız Yeterli ve dengeli beslenmek her birey için oldukça önem taşımaktadır. Fakat işin içinde kazanma hırsı, madalya, şampiyonluk ve rakip olduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin önemi bir kat daha artmaktadır.

Sporcular Yeterli ve Dengeli beslenme; doğru antrenman ile başarıya ulaşabilir. Başarı ve sporcu sağlığı istenilen şeylerdir.  Sporcunun sağlığı düşünülmediği sürece başarının da bir anlamı kalmamaktadır.

Sporcunun şok diyetler uygulaması, aç kalarak zayıflama yöntemleri, vücuduna naylon gibi cisimler sarması, bilinçsiz suplement kullanımı, yasaklı ürünler kullanımı, antrenman sırasında su içmemek, antrenman yaparken kalın giysiler giymek, enerji içeceği tüketmek fayda sağlamayacaktır.

Yukarıda saydığımız etkenler sporcunun düşük performans sergilemesini, maç sonrası hastalık riskini, vücudun susuz ve halsiz kalma riskini, kalp çarpıntısını artıracaktır.

Sporcu;

1.Antrenman sonrası sporcu  Karbonhidrat içeren besinleri tüketmelidir.

Karbonhidrat vücudun birinci enerji kaynağıdır . Antrenman sırasında boşalan glikojen depolarının dodurmak  için hızlı sindirilen karbonhidrat kaynakları tüketilebilir. Sporcunun kan şekerinin çok düşmesini, kas yorgunluğunu engelleyecektir.

2.Sporcu içecekleri tüketilmelidir.

1 saatten fazla yapılan antrenmanlarda veya maçlarda sporcu içeceği tüketmek gerekir. Sporcu içeceği sporcunun elektrolit ihtiyacını ,su ihtiyacını karşılamaktadır. Sporcu içecekleri içerdiği karbonhidrattan dolayı ani yorgunluk oluşmasını engellemektedir. Elektrolit içeriğinden dolaya kas krampları oluşmanı önlemektedir. Dışarıdan hazır alınabildiği gibi evde sporcu kendisi de yapabilir

Sporcu içecekleri çoğu zaman enerji içecekleriyle karıştırılmaktadır. Sporcu içeceğinin içerisinde kafein ve herhangi bir enerji verici madde bulunmamaktadır.

3.Yeterli protein almalıdır.

Vücuttaki katabolik olayların önlenmesi için antrenman öncesi ve sonrası yeterli protein alınmalıdır. Yeterli protein alımı vücut kas yapısında gelişme sağlayacaktır.  Antrenman sonrası  20 gram protein alımı katabolizmayı önleyecektir.

4. Sebze ve meyve tüketmelidir.

Sporcu yeterli beslenmediği sürece vücutta  katabolik olaylar meydana gelecektir. Bağışıklık sistemi zayıflayacaktır. Bunu önlemek için vitamin deposu meyvelerden tüketilmelidir.  Antrenman veya maç öncesi çiğ Sebze tüketmek rahatsızlık verebilir. Deneme yanılma yoluyla rahatsızlık verip vermediği anlaşılabilir.

5. Su tüketiniz.

Susamayı beklemeyiniz.  Belli aralıklarla su tüketiniz. Susama hissinin oluşması performans düşüklüğüne neden olacaktır.

Birlikte Şampiyonluğa daha yakınız.

İletişim bilgilerinden bize ulaşabilir. Ücretsiz ön görüşmeye gelebilirsiniz.

İletişim Adresleri

Tel: 05524730397

Adres: Pirimehmet mahallesi 101. Cadde no:79 Güleş iş merkezi Daire:3 (Yüksel Ergül Giyim üstü)

İnstagram:  dyt.yasinayyildiz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.