Biontech Covid-19 aşısı ile ilgili önemli açıklama

GÜNDEM 01.04.2021 - 21:51, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3340+ kez okundu.
 

Biontech Covid-19 aşısı ile ilgili önemli açıklama

Biontech Covid-19 aşısı ile ilgili önemli açıklama
Isparta Şehir Hastanesi, Biontech isimli COVID-19 mRNA aşısının sadece Isparta Şehir Hastanesi’nde 02 Nisan 2021 tarihinden itibaren uygulanacağını bildirdi. Yapılan açıklamada ise; COVID-19 pandemisi, ciddi bir halk sağlığı acili olarak ortaya çıkmış ve yanıt verilmesi gereken bir sürecin başlatılmasına neden olmuştur. 11 Mart 2020 tarihi itibarıyla da Dünya Sağlık Örgütü bu olayı Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ne istinaden halk sağlığı acili olarak ilan etmiştir. Bu süreç, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. COVID-19 pandemisine yanıt vermek amacıyla Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmesi planlanan müdahalelerden biri de kitlesel COVID-19 aşılamasıdır. Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla aşı uygulanmaya devam etmektedir. Bakanlığımız tarafından, Pandemik COVID-19 aşılaması kapsamında, inaktif COVID-19 aşısı (Sinovac) yanı sıra COVID-19 mRNA Aşısının (Biontech)uygulanmasına başlanmıştır. İlimizde İnaktif COVİD-19 (Sinovac ) aşısıAile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ile tüm Kamu – Özel Hastanelerimizde yapılmaya devam ederken Biontechisimli COVID-19 mRNA Aşısı sadece Isparta Şehir Hastanesi’nde02.04.2021 tarihinden itibaren uygulanacaktır. Aşılanacak gruplarda yer alan kişiler Isparta Şehir Hastanesi’nden randevu alırken aşı tercihini belirterek MHRS aşı randevu ekranı ya da Alo 182 hattı ile randevu alabilirler.  
Biontech Covid-19 aşısı ile ilgili önemli açıklama

Isparta Şehir Hastanesi, Biontech isimli COVID-19 mRNA aşısının sadece Isparta Şehir Hastanesi’nde 02 Nisan 2021 tarihinden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada ise; COVID-19 pandemisi, ciddi bir halk sağlığı acili olarak ortaya çıkmış ve yanıt verilmesi gereken bir sürecin başlatılmasına neden olmuştur. 11 Mart 2020 tarihi itibarıyla da Dünya Sağlık Örgütü bu olayı Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ne istinaden halk sağlığı acili olarak ilan etmiştir. Bu süreç, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir.

COVID-19 pandemisine yanıt vermek amacıyla Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmesi planlanan müdahalelerden biri de kitlesel COVID-19 aşılamasıdır.

Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla aşı uygulanmaya devam etmektedir.

Bakanlığımız tarafından, Pandemik COVID-19 aşılaması kapsamında, inaktif COVID-19 aşısı (Sinovac) yanı sıra COVID-19 mRNA Aşısının (Biontech)uygulanmasına başlanmıştır.

İlimizde İnaktif COVİD-19 (Sinovac ) aşısıAile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ile tüm Kamu – Özel Hastanelerimizde yapılmaya devam ederken Biontechisimli COVID-19 mRNA Aşısı sadece Isparta Şehir Hastanesi’nde02.04.2021 tarihinden itibaren uygulanacaktır. Aşılanacak gruplarda yer alan kişiler Isparta Şehir Hastanesi’nden randevu alırken aşı tercihini belirterek MHRS aşı randevu ekranı ya da Alo 182 hattı ile randevu alabilirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.