Belediye önündeki Otopark kapatılıyor Her an Çökebilir…

GÜNDEM 05.11.2019 - 11:40, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2583+ kez okundu.
 

Belediye önündeki Otopark kapatılıyor Her an Çökebilir…

Belediye önündeki Otopark kapatılıyor Her an Çökebilir…
Belediye Meclisi, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Belediye önündeki Otopark’ı kapatma kararı aldı.   Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk birleşimini dün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler ele alındı. Bazı maddeler görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. BELEDİYE İMO’DAN OTOPARK İÇİN İNCELEME İSTEDİ Gündemin son maddesinde yer alan Belediye önündeki otopark konusunda; Belediyede oluşturulan bir heyet yaptığı incelemelerde risk gördüğü Belediye önü otoparkını İnşaat Mühendisleri odasına sordu, İMO tarafından yapılan incelemelerde daha da vahim bir sonuç çıktı. BELEDİYE ÖNÜ KATLI OTOPARKI KULLANIMA UYGUN DEĞİL KARARI ÇIKTI. Başkan Başdeğirmen Belediye Meclisinde otoparkın kapatılmasını oyladı, Belediye eski Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın yaptığı katlı otopark meclisin oy birliğiyle verdiği kararla kullanıma kapatıldı. İYİ PARTİ’DEN OTOPARKLA İLGİLİ TEKLİF İYİ Partili 8 üyenin verdiği önerge üzerine gündeme alınan Belediye önündeki otoparkın durumu hakkında meclise bilgi verildi. İnşaat Mühendisi Ercan Akkoç, meclise otoparkın geçici olarak işletmeye kapatılması ve güçlendirme yapılması teklifinde bulundu. BAŞDEĞİRMEM; “BU KONUYA DUYARSIZ KALAMAYIZ” Başkan Başdeğirmen de "bu konuya meclisimiz duyarsız kalamaz. Tedbir almak gerekiyor. Ben kapatılması taraftarıyım" dedi. Peki neden Otopark’ın kapatılma kararı alındı. İhaleye çıkılan onaylı projede toprak yükü hesap edilmeden statik proje çözümü yapılmış. İhaleden sonra onaysız bir proje devreye sokulmuş. Bu projede toprak yükü 20 cm. alınmış. Statik proje tasarımı, İnşaat Mühendisleri Odası raporuna göre hatalı. Şimdi yapılacak çalışmalar sonrası son karar verilecek, Belediye önü katlı otoparkı yıkılacak mı? Güçlendirilecekmi? Uzmanlar buna karar verecek ve gerekli çalışmalar bu sonuca göre yapılacak.
Belediye önündeki Otopark kapatılıyor Her an Çökebilir…

Belediye Meclisi, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Belediye önündeki Otopark’ı kapatma kararı aldı.
 
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk birleşimini dün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler ele alındı. Bazı maddeler görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.
BELEDİYE İMO’DAN
OTOPARK İÇİN İNCELEME İSTEDİ
Gündemin son maddesinde yer alan Belediye önündeki otopark konusunda; Belediyede oluşturulan bir heyet yaptığı incelemelerde risk gördüğü Belediye önü otoparkını İnşaat Mühendisleri odasına sordu, İMO tarafından yapılan incelemelerde daha da vahim bir sonuç çıktı.
BELEDİYE ÖNÜ KATLI OTOPARKI
KULLANIMA UYGUN DEĞİL KARARI ÇIKTI.
Başkan Başdeğirmen Belediye Meclisinde otoparkın kapatılmasını oyladı, Belediye eski Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın yaptığı katlı otopark meclisin oy birliğiyle verdiği kararla kullanıma kapatıldı.
İYİ PARTİ’DEN OTOPARKLA
İLGİLİ TEKLİF
İYİ Partili 8 üyenin verdiği önerge üzerine gündeme alınan Belediye önündeki otoparkın durumu hakkında meclise bilgi verildi. İnşaat Mühendisi Ercan Akkoç, meclise otoparkın geçici olarak işletmeye kapatılması ve güçlendirme yapılması teklifinde bulundu.
BAŞDEĞİRMEM; “BU
KONUYA DUYARSIZ KALAMAYIZ”
Başkan Başdeğirmen de "bu konuya meclisimiz duyarsız kalamaz. Tedbir almak gerekiyor. Ben kapatılması taraftarıyım" dedi. Peki neden Otopark’ın kapatılma kararı alındı. İhaleye çıkılan onaylı projede toprak yükü hesap edilmeden statik proje çözümü yapılmış. İhaleden sonra onaysız bir proje devreye sokulmuş. Bu projede toprak yükü 20 cm. alınmış. Statik proje tasarımı, İnşaat Mühendisleri Odası raporuna göre hatalı. Şimdi yapılacak çalışmalar sonrası son karar verilecek, Belediye önü katlı otoparkı yıkılacak mı? Güçlendirilecekmi? Uzmanlar buna karar verecek ve gerekli çalışmalar bu sonuca göre yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.