BELEDİYE MECLİSİNDE İYİ PARTİ İLE CHP AYRILDI

GÜNDEM 01.09.2021 - 21:34, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2035+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİNDE İYİ PARTİ İLE CHP AYRILDI

BELEDİYE MECLİSİNDE İYİ PARTİ İLE CHP AYRILDI
Geçtiğimiz yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yapan ve Belediye Meclisine 4 Üyesi seçilerek 2,5 yıldır İYİ Parti’nin grubu içerisinde mecliste görev yapan CHP’li meclis üyeleri İYİ Parti Grubundan ayrıldılar. CHP’li Meclis üyeleri Hasan Karaca, Sevim Yıldıran, Burak Akşahin ve Mustafa Dülgerbaki bundan böyle kendi partileri yani CHP adına mecliste yer alacaklar.   BUNDAN BÖYLE CHP, MECLİSTE KENDİ ÜYELERİYLE TEMSİL EDİLECEK 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimleri sonrasında 4'er üyeye sahip olan CHP ve İYİ Parti, mecliste İYİ Parti çatısı altında grup oluşturmuştu. İYİ Parti, mecliste 2 üyenin istifasının ardından, 2 üyeye düşmüştü. İYİ PARTİ KABUL ETMEDİ CHP ise geriye kalan 2,5 yıl için İYİ Parti'ye CHP çatısı altında grup oluşturalım teklifinde bulundu. Ancak, bu teklif İYİ Parti tarafından kabul görmeyince CHP’nin 4 üyesi gruptan ayrılıp kendi partilerine döndüler. BAŞKAN İNCEAYAN; “PARTİMİZİN MECLİS ÜYELERİ BUGÜN İTİBARİYLE İYİ PARTİ GRUBUNDAN AYRILMIŞTIR” Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan ve CHP’li Meclis üyeleri bugün saat 12.00’de parti binasında bir basın toplantısı düzenlediler. Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak halinde seçimlere girmiş CHP olarak 4 Meclis üyesi çıkarmıştık. İYİ Parti de 4 Meclis üyesi çıkardı ve 4+4 toplam 8 üye ile Isparta Belediyesi Meclisinde İYİ Parti Grubu kurulmuş ve bu 4 arkadaşımız 2,5 yıldır bu grupta çalışmaktaydı. İYİ PARTİ, KABUL ETMEYİNCE, AYRILMA KARARI ALINDI” Toplam 5 yıl olan yerel seçim süresinin yarısı yani 2,5 yılı geride kaldı. İYİ Parti’den seçilen 2 Meclis üyesinin istifa ederek bağımsız kalmaları ve dolayısıyla İYİ Parti’den mecliste 2 üyenin kalması sonrasında biz İYİ Parti’ye bir teklif götürerek Belediye Meclisindeki Grubun CHP grubu olmasını İYİ Partili üyelerin de bu grup içinde yer almasını talep ettik. Ancak, İYİ Partili yöneticiler bu teklifimizi kabul etmediler. Dolayısıyla, biz de CHP olarak gruptan ayrılma kararı aldık. Bundan böyle CHP'nin Belediye Meclisi'nde kendi üyeleriyle devam etme kararı geçerli olacaktır. Ancak, burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki, bu ayrılık sadece Isparta Belediye Meclisi içindir. Genel anlamda İYİ Parti ile CHP arasındaki ittifak devam etmektedir” dedi. BUNDAN BÖYLE CHP’Yİ TEMSİL EDECEKLER Bugün CHP’den yapılan açıklama ile; İYİ Parti ittifakı ile Belediye Meclisi üyesi seçilen Hasan Karaca, Sevim Yıldıran, Burak Akşahin ve Mustafa Dülgerbaki Eylül ayı meclis toplantısına CHP'yi temsilen katılacaklar.  
BELEDİYE MECLİSİNDE İYİ PARTİ İLE CHP AYRILDI

Geçtiğimiz yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yapan ve Belediye Meclisine 4 Üyesi seçilerek 2,5 yıldır İYİ Parti’nin grubu içerisinde mecliste görev yapan CHP’li meclis üyeleri İYİ Parti Grubundan ayrıldılar. CHP’li Meclis üyeleri Hasan Karaca, Sevim Yıldıran, Burak Akşahin ve Mustafa Dülgerbaki bundan böyle kendi partileri yani CHP adına mecliste yer alacaklar.

 

BUNDAN BÖYLE CHP, MECLİSTE

KENDİ ÜYELERİYLE TEMSİL EDİLECEK

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimleri sonrasında 4'er üyeye sahip olan CHP ve İYİ Parti, mecliste İYİ Parti çatısı altında grup oluşturmuştu. İYİ Parti, mecliste 2 üyenin istifasının ardından, 2 üyeye düşmüştü.

İYİ PARTİ KABUL ETMEDİ

CHP ise geriye kalan 2,5 yıl için İYİ Parti'ye CHP çatısı altında grup oluşturalım teklifinde bulundu. Ancak, bu teklif İYİ Parti tarafından kabul görmeyince CHP’nin 4 üyesi gruptan ayrılıp kendi partilerine döndüler.

BAŞKAN İNCEAYAN; “PARTİMİZİN MECLİS ÜYELERİ BUGÜN İTİBARİYLE İYİ PARTİ GRUBUNDAN AYRILMIŞTIR”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan ve CHP’li Meclis üyeleri bugün saat 12.00’de parti binasında bir basın toplantısı düzenlediler. Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak halinde seçimlere girmiş CHP olarak 4 Meclis üyesi çıkarmıştık. İYİ Parti de 4 Meclis üyesi çıkardı ve 4+4 toplam 8 üye ile Isparta Belediyesi Meclisinde İYİ Parti Grubu kurulmuş ve bu 4 arkadaşımız 2,5 yıldır bu grupta çalışmaktaydı.

İYİ PARTİ, KABUL ETMEYİNCE,

AYRILMA KARARI ALINDI”

Toplam 5 yıl olan yerel seçim süresinin yarısı yani 2,5 yılı geride kaldı. İYİ Parti’den seçilen 2 Meclis üyesinin istifa ederek bağımsız kalmaları ve dolayısıyla İYİ Parti’den mecliste 2 üyenin kalması sonrasında biz İYİ Parti’ye bir teklif götürerek Belediye Meclisindeki Grubun CHP grubu olmasını İYİ Partili üyelerin de bu grup içinde yer almasını talep ettik. Ancak, İYİ Partili yöneticiler bu teklifimizi kabul etmediler. Dolayısıyla, biz de CHP olarak gruptan ayrılma kararı aldık. Bundan böyle CHP'nin Belediye Meclisi'nde kendi üyeleriyle devam etme kararı geçerli olacaktır. Ancak, burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki, bu ayrılık sadece Isparta Belediye Meclisi içindir. Genel anlamda İYİ Parti ile CHP arasındaki ittifak devam etmektedir” dedi.

BUNDAN BÖYLE CHP’Yİ

TEMSİL EDECEKLER

Bugün CHP’den yapılan açıklama ile; İYİ Parti ittifakı ile Belediye Meclisi üyesi seçilen Hasan Karaca, Sevim Yıldıran, Burak Akşahin ve Mustafa Dülgerbaki Eylül ayı meclis toplantısına CHP'yi temsilen katılacaklar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.