Belediye Başkanı Başdeğirmen’den; 7,5 Milyonluk Borçlanma Talebi

GÜNDEM 07.09.2020 - 17:29, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2879+ kez okundu.
 

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den; 7,5 Milyonluk Borçlanma Talebi

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den; 7,5 Milyonluk Borçlanma Talebi
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Meclisinden Belediye olarak asfalt çalışmalarında kullanılan bitüm sıcak asfalt malzemesi alımında kullanılmak üzere İller Bankasında 7 milyon 500 bin TL borçlanma talebinde bulundu.   Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, MECLİSTEN BORÇLANMA TALEBİNDE BULUNDU Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gündemin üçüncü maddesinde bulunan; Belediyemiz muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt çalışmaları için bitüm sıcak asfalt ve asfalt malzemesi alımında kullanılmak üzere, İller Bankasında 7 milyon 500 bin TL borçlanılmasının görüşülmesi konusunu okudu ve bu konuda meclise bilgilendirmede bulundu. “BELEDİYE OLARAK GÜNLÜK 60 TON BİTÜM KULLANIYORUZ” Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bilindiği gibi belediye olarak şehrimizin tüm sokak ve caddelerini sıcak asfalta kavuşturuyoruz. Dolayısıyla, bu noktada sıcak asfalt hammaddesine ihtiyaç duyuyoruz. Şehrimizde günlük 60 ton bitüme ihtiyaç var. Alacağımız bu krediyle belediyemize 3 bin ton bitüm alacağız. O da 2 aylık asfalt ihtiyacımızı karşılayacak. “BELEDİYEMİZE ÖZEL KREDİ İMKANI SUNDULAR” Ben geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimizde Genel Başkan Yardımcımıza durumu anlattım. Kendileri, bu sorunu çözmek için bize uygun kredi imkanı sağlayabileceklerini söyledi. Yani, biz alacağımız bu krediyi hem özel bir ödeme takvimi ile ödeyebileceğiz hem de özel bir faiz oranıyla bize bu kredi verilecek. “BU KREDİNİN ÖDEMESİ DE FAİZİ DE CAZİP” Kaldı ki, daha önce bu konuda aldığımız 30 bin TL’lik kredimizi de harcamış değiliz. O paramız da duruyor. O zaman diyeceksiniz ki, madem paramız var neden bir daha kredi alıyorsunuz? Bu alacağımız kredi diğer krediye göre çok uygun ve faizi de son derece düşük bir kredi. Bu krediyi alarak belediyemize sunulan imkanı değerlendirmiş olacağız. Isparta Belediyesi olarak ayda 800 -  900 bin TL’lik bitüm kullanıyoruz. Bu da ayda 3 ila 3,5 milyon liralık bitüm kullanmamız anlamına geliyor” dedi. BORÇLANMA TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra 7,5 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verilmesini ön görün söz konusu gündem maddesini Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYIP MECLİSE SUNACAK Plan ve Bütçe Komisyonu, kendisine havale edilen konu hakkında bir çalışma yaparak hazırlayacağı raporu Belediye Meclisinin önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek olan Eylül ayı son toplantısında meclise sunması bekleniyor.  
Belediye Başkanı Başdeğirmen’den; 7,5 Milyonluk Borçlanma Talebi

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Meclisinden Belediye olarak asfalt çalışmalarında kullanılan bitüm sıcak asfalt malzemesi alımında kullanılmak üzere İller Bankasında 7 milyon 500 bin TL borçlanma talebinde bulundu.
 
Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, MECLİSTEN
BORÇLANMA TALEBİNDE BULUNDU
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gündemin üçüncü maddesinde bulunan; Belediyemiz muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt çalışmaları için bitüm sıcak asfalt ve asfalt malzemesi alımında kullanılmak üzere, İller Bankasında 7 milyon 500 bin TL borçlanılmasının görüşülmesi konusunu okudu ve bu konuda meclise bilgilendirmede bulundu.
“BELEDİYE OLARAK GÜNLÜK 60
TON BİTÜM KULLANIYORUZ”
Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bilindiği gibi belediye olarak şehrimizin tüm sokak ve caddelerini sıcak asfalta kavuşturuyoruz. Dolayısıyla, bu noktada sıcak asfalt hammaddesine ihtiyaç duyuyoruz. Şehrimizde günlük 60 ton bitüme ihtiyaç var. Alacağımız bu krediyle belediyemize 3 bin ton bitüm alacağız. O da 2 aylık asfalt ihtiyacımızı karşılayacak.
“BELEDİYEMİZE ÖZEL
KREDİ İMKANI SUNDULAR”
Ben geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimizde Genel Başkan Yardımcımıza durumu anlattım. Kendileri, bu sorunu çözmek için bize uygun kredi imkanı sağlayabileceklerini söyledi. Yani, biz alacağımız bu krediyi hem özel bir ödeme takvimi ile ödeyebileceğiz hem de özel bir faiz oranıyla bize bu kredi verilecek.
“BU KREDİNİN ÖDEMESİ
DE FAİZİ DE CAZİP”
Kaldı ki, daha önce bu konuda aldığımız 30 bin TL’lik kredimizi de harcamış değiliz. O paramız da duruyor. O zaman diyeceksiniz ki, madem paramız var neden bir daha kredi alıyorsunuz? Bu alacağımız kredi diğer krediye göre çok uygun ve faizi de son derece düşük bir kredi. Bu krediyi alarak belediyemize sunulan imkanı değerlendirmiş olacağız. Isparta Belediyesi olarak ayda 800 -  900 bin TL’lik bitüm kullanıyoruz. Bu da ayda 3 ila 3,5 milyon liralık bitüm kullanmamız anlamına geliyor” dedi.
BORÇLANMA TALEBİ
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra 7,5 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verilmesini ön görün söz konusu gündem maddesini Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.
KOMİSYON RAPOR
HAZIRLAYIP MECLİSE SUNACAK
Plan ve Bütçe Komisyonu, kendisine havale edilen konu hakkında bir çalışma yaparak hazırlayacağı raporu Belediye Meclisinin önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek olan Eylül ayı son toplantısında meclise sunması bekleniyor.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.