Başkan Başdeğirmen’den; KARBUZ Çeşmesi Sürprizi!

GÜNDEM 28.11.2019 - 10:55, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2334+ kez okundu.
 

Başkan Başdeğirmen’den; KARBUZ Çeşmesi Sürprizi!

Başkan Başdeğirmen’den; KARBUZ Çeşmesi Sürprizi!
  Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önce suyu dere mahallesinden tek hat üzerinde sadece bu çeşmeye gelen ancak daha sonra bu özelliği bozulan Isparta’nın soğuk soyu ile meşhur KARBUZ çeşmesi için 2 bin 600 metre özel hat çekilerek çeşmenin eski günlerine döneceğini açıkladı.   Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Isparta halkına Karbuz çeşmesi konusunda müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. BAŞDEĞİRMEN; “KARBUZ ÇEŞMESİ HATTINA BAŞKA YERLERDEN SU VERİLMİŞ” Mimar Sinan Caddesindeki Karbuz Çeşmesinin şehrin simge yapıtlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi şehrimizin çok önemli tarihi değerleri var. Bunlardan biriside Karbuz Çeşmesi. Kentin simgelerinden bir tanesi olan bu çeşmeden Isparta’ya gelen ziyaretçilerin su içmesi sonucu bu şehirde kaldığına inanılıyor. Isparta’mız için önemli bir değer olan Karpuz Çeşmemizin eskiden çokça tüketilen buz gibi bir suyu vardı. “BAŞKA HATLARDAN SU VERİLEREK KARBUZ ÇEŞMESİNİN ÖZELLİĞİ KAYBEDİLMİŞ” Ancak, son zamanlarda bu çeşmemize olan ilgi azalmıştı. Bu konuda bir araştırma yaptık ve söz konusu çeşmemizin suyu daha önce tek hat üzerinden Andık Deresinden gelirken, bundan 7 – 8 yıl önce çeşmenin hattına Eğirdir’den gelen veya başka hatlardan gelen suların dahil edilerek ‘Buz gibi su’ özelliğinin kaybedildiğini öğrendik. KARBUZ ÇEŞMESİNE ANDIK DERESİNDEN ÖZEL HAT ÇEKİLİYOR Biz de bunun üzerine o çeşmeye özel bir çalışma başlattık. Yani, Karbuz Çeşmesinden bundan sonra da eskiden olduğu gibi yine Andık Deresinden gelen o buz gibi su akacak. Bu doğrultuda Belediye olarak Andık Bölgesinden Yenice Mahallesine kadar gelen suya ilave olarak Karbuz Çeşmesine kadar 2 bin 600 metre uzunluğunda özel hat çekerek bu çeşmemize bağlayacağız. KARBUZ ÇEŞMESİNDEN BUZ GİBİ MEMBA KALİTESİNDE SU AKACAK Diğer bir deyişle Andık Deresinin o güzel suyu artık direk olarak Karpuz Çeşmesine verilecek. Karpuz Çeşmesinden eskiden olduğu gibi yine memba suyu kalitesinde buz gibi bir su akacak. Bu kapsamda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz ve çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak” dedi.
Başkan Başdeğirmen’den; KARBUZ Çeşmesi Sürprizi!

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önce suyu dere mahallesinden tek hat üzerinde sadece bu çeşmeye gelen ancak daha sonra bu özelliği bozulan Isparta’nın soğuk soyu ile meşhur KARBUZ çeşmesi için 2 bin 600 metre özel hat çekilerek çeşmenin eski günlerine döneceğini açıkladı.

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Isparta halkına Karbuz çeşmesi konusunda müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu.

BAŞDEĞİRMEN; “KARBUZ ÇEŞMESİ

HATTINA BAŞKA YERLERDEN SU VERİLMİŞ”

Mimar Sinan Caddesindeki Karbuz Çeşmesinin şehrin simge yapıtlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi şehrimizin çok önemli tarihi değerleri var. Bunlardan biriside Karbuz Çeşmesi. Kentin simgelerinden bir tanesi olan bu çeşmeden Isparta’ya gelen ziyaretçilerin su içmesi sonucu bu şehirde kaldığına inanılıyor. Isparta’mız için önemli bir değer olan Karpuz Çeşmemizin eskiden çokça tüketilen buz gibi bir suyu vardı.

“BAŞKA HATLARDAN SU VERİLEREK

KARBUZ ÇEŞMESİNİN ÖZELLİĞİ KAYBEDİLMİŞ”

Ancak, son zamanlarda bu çeşmemize olan ilgi azalmıştı. Bu konuda bir araştırma yaptık ve söz konusu çeşmemizin suyu daha önce tek hat üzerinden Andık Deresinden gelirken, bundan 7 – 8 yıl önce çeşmenin hattına Eğirdir’den gelen veya başka hatlardan gelen suların dahil edilerek ‘Buz gibi su’ özelliğinin kaybedildiğini öğrendik.

KARBUZ ÇEŞMESİNE ANDIK

DERESİNDEN ÖZEL HAT ÇEKİLİYOR

Biz de bunun üzerine o çeşmeye özel bir çalışma başlattık. Yani, Karbuz Çeşmesinden bundan sonra da eskiden olduğu gibi yine Andık Deresinden gelen o buz gibi su akacak. Bu doğrultuda Belediye olarak Andık Bölgesinden Yenice Mahallesine kadar gelen suya ilave olarak Karbuz Çeşmesine kadar 2 bin 600 metre uzunluğunda özel hat çekerek bu çeşmemize bağlayacağız.

KARBUZ ÇEŞMESİNDEN BUZ GİBİ

MEMBA KALİTESİNDE SU AKACAK

Diğer bir deyişle Andık Deresinin o güzel suyu artık direk olarak Karpuz Çeşmesine verilecek. Karpuz Çeşmesinden eskiden olduğu gibi yine memba suyu kalitesinde buz gibi bir su akacak. Bu kapsamda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz ve çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.