Bakan Nebati'den konutta 'fahiş fiyat' açıklaması

GÜNDEM 11.05.2022 - 00:07, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2103+ kez okundu.
 

Bakan Nebati'den konutta 'fahiş fiyat' açıklaması

Bakan Nebati'den konutta 'fahiş fiyat' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi kamuoyu ile paylaşmasının ardından Isparta gibi bir çok ilde fırsatçı konut sahipleri harekete geçti. Konut fiyatları müjdenin açıklamasının hemen ardından yükseltildi. Gözle görülür fiyat artışlarına vatandaşlar tepki gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarında gerçekleştirilen 'fahiş' artışları detaylı şekilde takip ettklerini belirterek, "Fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesbından yaptığı açıklamada, "Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır. Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, konut fiyatlarında gerçekleştirilen 'fahiş' artışları yakından takip ettiklerini belirterek, şu açıklamada bulundu: "Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği 'fahiş' artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."  
Bakan Nebati'den konutta 'fahiş fiyat' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi kamuoyu ile paylaşmasının ardından Isparta gibi bir çok ilde fırsatçı konut sahipleri harekete geçti. Konut fiyatları müjdenin açıklamasının hemen ardından yükseltildi. Gözle görülür fiyat artışlarına vatandaşlar tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarında gerçekleştirilen 'fahiş' artışları detaylı şekilde takip ettklerini belirterek, "Fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesbından yaptığı açıklamada, "Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır. Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, konut fiyatlarında gerçekleştirilen 'fahiş' artışları yakından takip ettiklerini belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği 'fahiş' artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.