BAKA’nın proje hazırlama eğitimleri başladı

EKONOMİ 26.02.2015 - 12:09, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1633+ kez okundu.
 

BAKA’nın proje hazırlama eğitimleri başladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), çağrıya çıktığı 2015 Mali Destek Programı çalışmaları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine yönelik fikrin nasıl projeye dönüştürüleceği proje hazırlama eğitimlerinin ilkini Antalya’nın Alanya İlçesi’nde gerçekleştirdi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), çağrıya çıktığı 2015 Mali Destek Programı çalışmaları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine yönelik fikrin nasıl projeye dönüştürüleceği proje hazırlama eğitimlerinin ilkini Antalya’nın Alanya İlçesi’nde gerçekleştirdi. Isparta, Burdur ve Antalya’da sürdürülecek proje hazırlama eğitimlerinde yeni mali destek programı hakkında bilgilendirmenin ardından; fikrin projeye dönüştürülmesi, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, proje hazırlamayla ilgili konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi. Isparta, Burdur ve Antalya merkez ile ilçelerindeki sürdürülecek gerçekleştirilecek proje hazırlama eğitimlerinin ilki; Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda BAKA Proje Yönetim Birim uzmanları Bayram Altıntaş ve Abdurrahman Özsoy’dan oluşan ekibin verdiği proje hazırlama eğitimi, 2015 Mali Destek Programı bilgilendirmesiyle başladı. Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre yönelik BAKA’nın yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteğini içeren yeni mali destek programına başvuruların 10 Nisan 2015 saat 17.00’e kadar Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılıp proje dosyalarının da 17 Nisan 2015’e kadar teslim edilmesi gerektiği hatırlatıldı. ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA’DA SÜRECEK Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik ve gün boyu gerçekleştirilen proje hazırlama eğitiminde Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden projelerin nasıl hazırlanacağı, nelere dikkat edileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirildiği proje hazırlama eğitiminde, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti. Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık ücretsiz verilen proje eğitimleri, 25 Şubat Çarşamba günü Manavgat’ta otogardaki MATSO Toplantı Salonu’nda, 26 Şubat’ta Burdur’da BUTSO Konferans Salonu’nda, 27 Şubat’ta da Isparta’da ITSO Konferans Salonu ile Antalya’da AÜ İİBF Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda verilecek.  
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), çağrıya çıktığı 2015 Mali Destek Programı çalışmaları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine yönelik fikrin nasıl projeye dönüştürüleceği proje hazırlama eğitimlerinin ilkini Antalya’nın Alanya İlçesi’nde gerçekleştirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), çağrıya çıktığı 2015 Mali Destek Programı çalışmaları kapsamında potansiyel başvuru sahiplerine yönelik fikrin nasıl projeye dönüştürüleceği proje hazırlama eğitimlerinin ilkini Antalya’nın Alanya İlçesi’nde gerçekleştirdi. Isparta, Burdur ve Antalya’da sürdürülecek proje hazırlama eğitimlerinde yeni mali destek programı hakkında bilgilendirmenin ardından; fikrin projeye dönüştürülmesi, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, proje hazırlamayla ilgili konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi.

Isparta, Burdur ve Antalya merkez ile ilçelerindeki sürdürülecek gerçekleştirilecek proje hazırlama eğitimlerinin ilki; Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda BAKA Proje Yönetim Birim uzmanları Bayram Altıntaş ve Abdurrahman Özsoy’dan oluşan ekibin verdiği proje hazırlama eğitimi, 2015 Mali Destek Programı bilgilendirmesiyle başladı. Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre yönelik BAKA’nın yenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteğini içeren yeni mali destek programına başvuruların 10 Nisan 2015 saat 17.00’e kadar Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılıp proje dosyalarının da 17 Nisan 2015’e kadar teslim edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA’DA SÜRECEK

Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik ve gün boyu gerçekleştirilen proje hazırlama eğitiminde Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden projelerin nasıl hazırlanacağı, nelere dikkat edileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirildiği proje hazırlama eğitiminde, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti.

Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık ücretsiz verilen proje eğitimleri, 25 Şubat Çarşamba günü Manavgat’ta otogardaki MATSO Toplantı Salonu’nda, 26 Şubat’ta Burdur’da BUTSO Konferans Salonu’nda, 27 Şubat’ta da Isparta’da ITSO Konferans Salonu ile Antalya’da AÜ İİBF Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.