BAKA’dan 32 Proje

GÜNDEM 21.02.2020 - 11:20, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2581+ kez okundu.
 

BAKA’dan 32 Proje

BAKA’dan 32 Proje
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Şubat ayı olağan toplantısı Antalya Valiliği’nde gerçekleştirildi.   Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu olağan toplantısına; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar ile BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı. Toplantının açılışında konuşan BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Münir Karaloğlu, toplantıda 2019 yılı ve daha öncesinde alınan kararlar ve yapılan sözleşmelerin, uygulanan projelerin uygulama süreçlerini gözden geçireceklerini belirtti. ÜÇ İLDE DE YÜRÜTÜLEN PROJELER VAR Üç ilde de yürütülen güdümlü projelerin olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Antalya’da da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile beraber tarımsal sulama ve güneş enerji santral kurulumuyla ilgili yürütülen projelerde son aşamaya girdik. Yine Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile beraber yürüttüğümüz Burdur Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezimiz tamamlandı. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi Isparta; Türkiye’de aromatik ürünler, gül yağı ve kozmetikle ilgili önemli gelişmeler gösterdiğimiz bir ilimiz. Isparta’da ise Süleyman Demirel Üniversitemizle işbirliği içerisinde gül ve tıbbi aromatik bitkiler ve ürünlerin araştırma geliştirme laboratuvarı projemiz devam ediyor” dedi. 32 PROJE DEVAM EDİYOR 2019’da BAKA olarak mesleki eğitimin geliştirilmesi, sosyal kalkınma ve turizm altyapısının geliştirilmesiyle ilgili 32 projenin imzalandığına da değinen Vali Münir Karaloğlu, “Onların da takip ve uygulama süreçleri devam ediyor. Ajansımız, her zaman ifade ettiğimiz gibi bölgemizdeki hem rekabet gücünün arttırılması hem de bölgedeki beşeri insan sermayesinin geliştirilmesi noktasında çalışmalarına, faaliyetlerine 2020 yılında da devam edecek. Ben aldığımız kararların bölgemize, bölgemizdeki şehirlerimize ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. BAKA Şubat ayı olağan toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.  
BAKA’dan 32 Proje

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Şubat ayı olağan toplantısı Antalya Valiliği’nde gerçekleştirildi.  

Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu olağan toplantısına; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar ile BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Münir Karaloğlu, toplantıda 2019 yılı ve daha öncesinde alınan kararlar ve yapılan sözleşmelerin, uygulanan projelerin uygulama süreçlerini gözden geçireceklerini belirtti.

ÜÇ İLDE DE YÜRÜTÜLEN PROJELER VAR

Üç ilde de yürütülen güdümlü projelerin olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Antalya’da da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile beraber tarımsal sulama ve güneş enerji santral kurulumuyla ilgili yürütülen projelerde son aşamaya girdik. Yine Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile beraber yürüttüğümüz Burdur Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezimiz tamamlandı. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi Isparta; Türkiye’de aromatik ürünler, gül yağı ve kozmetikle ilgili önemli gelişmeler gösterdiğimiz bir ilimiz. Isparta’da ise Süleyman Demirel Üniversitemizle işbirliği içerisinde gül ve tıbbi aromatik bitkiler ve ürünlerin araştırma geliştirme laboratuvarı projemiz devam ediyor” dedi.

32 PROJE DEVAM EDİYOR

2019’da BAKA olarak mesleki eğitimin geliştirilmesi, sosyal kalkınma ve turizm altyapısının geliştirilmesiyle ilgili 32 projenin imzalandığına da değinen Vali Münir Karaloğlu, “Onların da takip ve uygulama süreçleri devam ediyor. Ajansımız, her zaman ifade ettiğimiz gibi bölgemizdeki hem rekabet gücünün arttırılması hem de bölgedeki beşeri insan sermayesinin geliştirilmesi noktasında çalışmalarına, faaliyetlerine 2020 yılında da devam edecek. Ben aldığımız kararların bölgemize, bölgemizdeki şehirlerimize ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

BAKA Şubat ayı olağan toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.