Av sezonu açıldı

GÜNDEM 31.08.2019 - 14:58, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2453+ kez okundu.
 

Av sezonu açıldı

Av sezonu açıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2019–2020 Av Döneminin İç Anadolu Bölgesi’nde bıldırcın ve üveyikle başlayacağını bildirdi. Peki, av sezonu ne zamana kadar devam edecek? Yasaklanan avlanma usulleri neler?   2019–2020 Av Dönemi İç Anadolu Bölgesinde 24 Ağustos tarihi itibariyle başladı. Buna göre avlanma, ilk etapta bıldırcın ve üveyik avıyla başlayacak. Ardından ikinci etapta tavşan, çulluk, ördek ve kaz gibi hayvanlar avlana bilecek. Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı, bu yıl tilki, çil ve öter ardıç kuşunun avlanmasının yasak olduğunu söyledi. Başkan; "Bir avcı yemeyeceği kuşa kesinlikle tüfek atmaz. Tabiki idari para cezaları var baya ağırdır bunlar. Belgesini almayanları 'bohçacı' diye tabir ediyoruz. Herkes belgesini alsa nizami bir şekilde. Zaten ülkemizde av çok çok kısıtlıdır. Limitlere uyulsa bir sıkıntı olmaz." ifadelerini kullandı. Kurallara uymayan ve av için yeterli şartları taşımayanlara ağır cezalar getirilecek. İllerde özel kanunla korunan alanlar vardır. Örneğin yabani hayatı koruma sahası. Buralarda av yapılmaz. İkincisi özel kanunla korunan çevre koruma alanları vardır. Birde Orman Müdürlüğünün salmış olduğu kuş yerleştirme sahaları vardır. Oralarda av yapılmaz” dedi. Avcılar, avlanma sırasında havalı tüfek, tabanca, zehirli veya uyuşturucu yem ilaç vb. malzemeler, kapan, kafes, tuzak ve buna benzer avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasak olan araç ve gereçleri kullanamayacak.
Av sezonu açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2019–2020 Av Döneminin İç Anadolu Bölgesi’nde bıldırcın ve üveyikle başlayacağını bildirdi. Peki, av sezonu ne zamana kadar devam edecek? Yasaklanan avlanma usulleri neler?
 
2019–2020 Av Dönemi İç Anadolu Bölgesinde 24 Ağustos tarihi itibariyle başladı.
Buna göre avlanma, ilk etapta bıldırcın ve üveyik avıyla başlayacak. Ardından ikinci etapta tavşan, çulluk, ördek ve kaz gibi hayvanlar avlana bilecek.
Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı, bu yıl tilki, çil ve öter ardıç kuşunun avlanmasının yasak olduğunu söyledi.
Başkan; "Bir avcı yemeyeceği kuşa kesinlikle tüfek atmaz. Tabiki idari para cezaları var baya ağırdır bunlar. Belgesini almayanları 'bohçacı' diye tabir ediyoruz. Herkes belgesini alsa nizami bir şekilde. Zaten ülkemizde av çok çok kısıtlıdır. Limitlere uyulsa bir sıkıntı olmaz." ifadelerini kullandı.
Kurallara uymayan ve av için yeterli şartları taşımayanlara ağır cezalar getirilecek.
İllerde özel kanunla korunan alanlar vardır. Örneğin yabani hayatı koruma sahası. Buralarda av yapılmaz. İkincisi özel kanunla korunan çevre koruma alanları vardır. Birde Orman Müdürlüğünün salmış olduğu kuş yerleştirme sahaları vardır. Oralarda av yapılmaz” dedi.
Avcılar, avlanma sırasında havalı tüfek, tabanca, zehirli veya uyuşturucu yem ilaç vb. malzemeler, kapan, kafes, tuzak ve buna benzer avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasak olan araç ve gereçleri kullanamayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.