Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi

GÜNDEM 22.01.2022 - 12:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1752+ kez okundu.
 

Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi

Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı: Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, hükümetin ekonomi, tarım ve hayvancılık politikasını eleştirdi. Ülke ekonomisinin çöküşe geçtiğini belirten İl Başkanı Halıcı, bu durumun tarımı ve hayvancılığı da etkilediğini söyledi. İl Başkanı Halıcı, "Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi" dedi.   Ülke ekonomisinin çöküşe geçtiğini belirten İl Başkanı Halıcı, bu durumun tarımı da etkilediğini söyledi. İl Başkanı Halıcı, "Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi" dedi. Halıcı,  “Şarkikaraağaç, Gönen ve Keçiborlu ilçelerimizi ziyaret ettik hem esnafla hem çiftçiyle sohbet etme şansımız oldu mazotun ve gübrenin fiyatı ortada ilacın fiyatı, tohumun fiyatı ortada bu insanlar diyorlar ki biz bu sene gübre atamadık, ilaç atamadık Allah ne verdiyse hep beraber onu kullanacağız onu yiyeceğiz diyorlar. Çiftçi, üretici gübre atamamaktan, ilaç atamamaktan bahsediyor bu ne demek biliyor musunuz ciddi bir gıda krizinin kapıda olduğunu gösteriyor. Çok ciddi bir gıda krizi geliyor kendi haline bırakmış durumda çiftçimiz neden bu maliyetlerle bu mazotun pahalılığıyla traktör çalıştıramaz gübre fiyatıyla gübre atamaz arazisine Şarkikarağaç’ın köyleri özellikle hayvancılık yapılan köyler yine hayvancılıkta çok büyük sıkıntının olduğunu tespit ettik gittiğimiz yerlerde neden tespit ettik yan fiyatlar uçmuş durumda şuanda vatandaşımız hayvanına yedireceği yemi bulamaz vaziyette peki bunun sonucu ne olacak Şarkikaraağaç bölgesinde hayvancılık arkasından da sütçülük en çok ve yoğun yapılan işlerden birisi bitme noktasına gelecek çünkü sizler güya sütün litre fiyatına zam yaptınız daha o zam vatandaşın cebine destekleme girmeden arkasından hemen yeme zam yaptınız gübreye zam yaptınız, mazota zam yaptınız bu maliyetlerle vatandaşın ayakta kalma imkanı yok bize inanmıyorlarsa köylerimizdeki vatandaşlarımıza bir zahmet gitsinler köy kahvelerinde şuanda neler konuşuluyor vatandaş isyanda uzun süredir böyle yakıcı bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmadıklarını söylüyorlar bunun yanında da ne yapacaklarını bilemez durumdalar.” Şeklinde açıklamada bulundu
Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı:

Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, hükümetin ekonomi, tarım ve hayvancılık politikasını eleştirdi. Ülke ekonomisinin çöküşe geçtiğini belirten İl Başkanı Halıcı, bu durumun tarımı ve hayvancılığı da etkilediğini söyledi. İl Başkanı Halıcı, "Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi" dedi.

 

Ülke ekonomisinin çöküşe geçtiğini belirten İl Başkanı Halıcı, bu durumun tarımı da etkilediğini söyledi. İl Başkanı Halıcı, "Artan gübre ve mazot fiyatları nedeniyle çiftçiler ürün ekemez hale geldi" dedi. Halıcı,  “Şarkikaraağaç, Gönen ve Keçiborlu ilçelerimizi ziyaret ettik hem esnafla hem çiftçiyle sohbet etme şansımız oldu mazotun ve gübrenin fiyatı ortada ilacın fiyatı, tohumun fiyatı ortada bu insanlar diyorlar ki biz bu sene gübre atamadık, ilaç atamadık Allah ne verdiyse hep beraber onu kullanacağız onu yiyeceğiz diyorlar. Çiftçi, üretici gübre atamamaktan, ilaç atamamaktan bahsediyor bu ne demek biliyor musunuz ciddi bir gıda krizinin kapıda olduğunu gösteriyor. Çok ciddi bir gıda krizi geliyor kendi haline bırakmış durumda çiftçimiz neden bu maliyetlerle bu mazotun pahalılığıyla traktör çalıştıramaz gübre fiyatıyla gübre atamaz arazisine Şarkikarağaç’ın köyleri özellikle hayvancılık yapılan köyler yine hayvancılıkta çok büyük sıkıntının olduğunu tespit ettik gittiğimiz yerlerde neden tespit ettik yan fiyatlar uçmuş durumda şuanda vatandaşımız hayvanına yedireceği yemi bulamaz vaziyette peki bunun sonucu ne olacak Şarkikaraağaç bölgesinde hayvancılık arkasından da sütçülük en çok ve yoğun yapılan işlerden birisi bitme noktasına gelecek çünkü sizler güya sütün litre fiyatına zam yaptınız daha o zam vatandaşın cebine destekleme girmeden arkasından hemen yeme zam yaptınız gübreye zam yaptınız, mazota zam yaptınız bu maliyetlerle vatandaşın ayakta kalma imkanı yok bize inanmıyorlarsa köylerimizdeki vatandaşlarımıza bir zahmet gitsinler köy kahvelerinde şuanda neler konuşuluyor vatandaş isyanda uzun süredir böyle yakıcı bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmadıklarını söylüyorlar bunun yanında da ne yapacaklarını bilemez durumdalar.” Şeklinde açıklamada bulundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.