“Amacımız semavi dinlerde kadının yeri”

GÜNDEM 18.12.2016 - 15:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2185+ kez okundu.
 

“Amacımız semavi dinlerde kadının yeri”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği tarafından “Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru” semineri Isparta’da düzenlendi.
Isparta il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen seminerde İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik de Kadın Tasavvuru konuları ele alındı. Açılış konuşmasını yapan KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş “Sözlerime Kayseri’deki hain saldırıyı kınayarak başlamak istiyorum. Kayseri’de gerçekleştirilen menfur terör saldırısını kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu hedef alan bu saldırılar karşısında milletimizin birlik ve beraberliğini sürdüreceğine olan inancımız tamdır. Şehitlerimizin yakınlarının ve aziz milletimizin başı sağolsun. Antalya’nın ardından seminerlerimize Isparta’da devam ediyoruz. Bu seminerle amacımız semavi dinlerde kadının yeri, ekonomik, kültürel ve ticari olarak dinlerin kadına bakış açısı konusunda sizleri bilgilendirmek istedik” dedi. İlahiyatçı ve Din Psikologu Ayşenur Özkan’nın sunumuyla gerçekleşen seminerde semavi dinlerin kadına bakışı geniş bir açıdan irdelendi.  İki oturumda gerçekleşen seminerde İslami, Hristiyan ve Yahudi geleneklerin kadın meselesine yaklaşımları mukayeseli bir şekilde ele alındı. Özkan, ilk oturumda Yahudi ve Hristiyan geleneklerinde kadın tasavvuru ilahiyat boyutu ve tarihsel gelişim aşamaları üzerinden değerlendirdi. Özkan, İkinci oturumda ise Kur’an-ı Kerim’de kadın tasavvuru konusunu ele aldı.  Özkan, “ Kuranı, hadisleri ve peygamberimizin hayatını okuyarak kadın hakkında en doğru bilgiyi edinebiliriz” dedi. Sunumunun ardından Özkan, gelen soruları yanıtladı. 
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği tarafından “Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru” semineri Isparta’da düzenlendi.

Isparta il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen seminerde İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik de Kadın Tasavvuru konuları ele alındı.
Açılış konuşmasını yapan KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş “Sözlerime Kayseri’deki hain saldırıyı kınayarak başlamak istiyorum. Kayseri’de gerçekleştirilen menfur terör saldırısını kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu hedef alan bu saldırılar karşısında milletimizin birlik ve beraberliğini sürdüreceğine olan inancımız tamdır. Şehitlerimizin yakınlarının ve aziz milletimizin başı sağolsun. Antalya’nın ardından seminerlerimize Isparta’da devam ediyoruz. Bu seminerle amacımız semavi dinlerde kadının yeri, ekonomik, kültürel ve ticari olarak dinlerin kadına bakış açısı konusunda sizleri bilgilendirmek istedik” dedi.
İlahiyatçı ve Din Psikologu Ayşenur Özkan’nın sunumuyla gerçekleşen seminerde semavi dinlerin kadına bakışı geniş bir açıdan irdelendi. 
İki oturumda gerçekleşen seminerde İslami, Hristiyan ve Yahudi geleneklerin kadın meselesine yaklaşımları mukayeseli bir şekilde ele alındı. Özkan, ilk oturumda Yahudi ve Hristiyan geleneklerinde kadın tasavvuru ilahiyat boyutu ve tarihsel gelişim aşamaları üzerinden değerlendirdi. Özkan, İkinci oturumda ise Kur’an-ı Kerim’de kadın tasavvuru konusunu ele aldı. 
Özkan, “ Kuranı, hadisleri ve peygamberimizin hayatını okuyarak kadın hakkında en doğru bilgiyi edinebiliriz” dedi. Sunumunun ardından Özkan, gelen soruları yanıtladı. 








Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.