ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Isparta’nın Adını Lekelemeye Müsaade Etmeyiz!

GÜNDEM 09.06.2020 - 16:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2888+ kez okundu.
 

ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Isparta’nın Adını Lekelemeye Müsaade Etmeyiz!

ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Isparta’nın Adını Lekelemeye Müsaade Etmeyiz!
ITSO Başkanı Tutar, çeşme suyunun gülsuyu diye satılmasına karşı olduklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirterek; “Sentetik gülsuyu Isparta’nın adını lekelemekte ve gerçek gülsuyu özellikle zincir mağazalarda tüketici ile buluşturulamamaktadır. Bu konuda oda olarak çalışma başlattık” dedi.   TUTAR; “GÜLE DAYALI SEKTÖRE VERDİĞİ ZARAR İRDELENECEK” ITSO Yönetim Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda ilgili meslek komitesinde bir çalışma yapılacak. Sektör temsilcilerinden oluşan meslek komitesi, sentetik gülsuyunun Isparta’ya ve güle dayalı ürünler sektörüne verdiği zararı irdeleyip, bu konuda bir karar alacak. ITSO Meclisi’nde de aynı doğrultuda alınan karar sonrasında çalışmalara başlanacak. “3 KURUŞA GÜLSUYU SATILIYOR, BÖYLE OLMAZ” ITSO Başkanı Mustafa Tutar, sentetik gülsuyunun gerçek gülsuyu olmadığını ortaya koyan çalışmalara imza atılacağını söyledi. Tüketicilerin sentetik gülsuyu ile doğal gülsuyunu ayıramadığını ve iki ürün arasındaki farkı bilmediğini kaydeden Tutar, “zincir mağazalarda 3 liradan, 4 liradan gülsuyu satılıyor. Doğal ve gerçek gülsuyu zaten bu fiyata satılamaz. Bakıyorsunuz gülsuyunun üretim yerine Edirne, İstanbul çıkıyor. Gülsuyu Isparta dışında bir yerde üretilemez. Çünkü gülsuyu, gülyağı üretilirken elde edilen bir üründür. Bu nedenle özeldir, önemlidir. Isparta dışında hiçbir yerde bu ürünü elde edemezsiniz. “ISPARTA’MIZIN ADININ LEKELENMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ” Sentetik gülsuyunu gülsuyu diye satıyorlar. Hem Isparta’mızın adı lekeleniyor hem de bu kadar değerli olan ürünümüz leke görüyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak marka değerimize, bize has gülsuyumuzu sahip çıkacağız. Sentetik gülsuyu çeşme suyundan farksızdır. Bu konuda halkı bilinçlendireceğiz, zincir mağazalarda raflarda olmamasını, doğalının bulunmasını sağlayacağız. Sayın Milletvekillerimizden, TOBB Başkanımızdan, valimizden ve belediye başkanımızdan destek isteyeceğiz. Mücadelemiz Isparta için” dedi.
ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Isparta’nın Adını Lekelemeye Müsaade Etmeyiz!

ITSO Başkanı Tutar, çeşme suyunun gülsuyu diye satılmasına karşı olduklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirterek; “Sentetik gülsuyu Isparta’nın adını lekelemekte ve gerçek gülsuyu özellikle zincir mağazalarda tüketici ile buluşturulamamaktadır. Bu konuda oda olarak çalışma başlattık” dedi.
 
TUTAR; “GÜLE DAYALI SEKTÖRE
VERDİĞİ ZARAR İRDELENECEK”
ITSO Yönetim Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda ilgili meslek komitesinde bir çalışma yapılacak. Sektör temsilcilerinden oluşan meslek komitesi, sentetik gülsuyunun Isparta’ya ve güle dayalı ürünler sektörüne verdiği zararı irdeleyip, bu konuda bir karar alacak. ITSO Meclisi’nde de aynı doğrultuda alınan karar sonrasında çalışmalara başlanacak.
“3 KURUŞA GÜLSUYU
SATILIYOR, BÖYLE OLMAZ”
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, sentetik gülsuyunun gerçek gülsuyu olmadığını ortaya koyan çalışmalara imza atılacağını söyledi. Tüketicilerin sentetik gülsuyu ile doğal gülsuyunu ayıramadığını ve iki ürün arasındaki farkı bilmediğini kaydeden Tutar, “zincir mağazalarda 3 liradan, 4 liradan gülsuyu satılıyor. Doğal ve gerçek gülsuyu zaten bu fiyata satılamaz. Bakıyorsunuz gülsuyunun üretim yerine Edirne, İstanbul çıkıyor. Gülsuyu Isparta dışında bir yerde üretilemez. Çünkü gülsuyu, gülyağı üretilirken elde edilen bir üründür. Bu nedenle özeldir, önemlidir. Isparta dışında hiçbir yerde bu ürünü elde edemezsiniz.
“ISPARTA’MIZIN ADININ LEKELENMESİNE
MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Sentetik gülsuyunu gülsuyu diye satıyorlar. Hem Isparta’mızın adı lekeleniyor hem de bu kadar değerli olan ürünümüz leke görüyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak marka değerimize, bize has gülsuyumuzu sahip çıkacağız. Sentetik gülsuyu çeşme suyundan farksızdır. Bu konuda halkı bilinçlendireceğiz, zincir mağazalarda raflarda olmamasını, doğalının bulunmasını sağlayacağız. Sayın Milletvekillerimizden, TOBB Başkanımızdan, valimizden ve belediye başkanımızdan destek isteyeceğiz. Mücadelemiz Isparta için” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.