ISUBÜ'YE BÜYÜK YAZILIM DESTEĞİ

GÜNDEM 19.06.2019 - 14:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2751+ kez okundu.
 

ISUBÜ'YE BÜYÜK YAZILIM DESTEĞİ

ISUBÜ'YE BÜYÜK YAZILIM DESTEĞİ
Ülkemizdeki endüstri firmaları tarafından en çok tercih edilen birkaç bilgisayar destekli mühendislik programından biri olan Creo 3D katı model programı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na hibe edildi. Okulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Öğretim Görevlisi Selim Bacak' ın girişimleri sonucu PTC firması ile 1,5 milyon Amerikan Doları değerindeki lisans anlaşması yapılarak kullanıma açıldı. CREO Parametric programı PTC (Parametric Technology Corporation) tarafından geliştirilen ve parametrik modelleme tekniğini ilk olarak ortaya koyan, üç boyutlu bilgisayar destekli tasarım, bilgisayar destekli imalat ve bilgisayar destekli mühendislik çalışmaları için yaygın olarak kullanılan unsur tabanlı bir katı model programıdır. CREO programı mühendislik uygulamalarında genel olarak katı modelleme, montaj modelleme, iki boyutlu iz düşüm görüntülemeleri, sonlu elemanlar analizleri, doğrudan ve parametrik modellemeler için kullanılır
ISUBÜ'YE BÜYÜK YAZILIM DESTEĞİ

Ülkemizdeki endüstri firmaları tarafından en çok tercih edilen birkaç bilgisayar destekli mühendislik programından biri olan Creo 3D katı model programı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na hibe edildi.

Okulumuz Makine ve Metal Teknolojileri Öğretim Görevlisi Selim Bacak' ın girişimleri sonucu PTC firması ile 1,5 milyon Amerikan Doları değerindeki lisans anlaşması yapılarak kullanıma açıldı. CREO Parametric programı PTC (Parametric Technology Corporation) tarafından geliştirilen ve parametrik modelleme tekniğini ilk olarak ortaya koyan, üç boyutlu bilgisayar destekli tasarım, bilgisayar destekli imalat ve bilgisayar destekli mühendislik çalışmaları için yaygın olarak kullanılan unsur tabanlı bir katı model programıdır. CREO programı mühendislik uygulamalarında genel olarak katı modelleme, montaj modelleme, iki boyutlu iz düşüm görüntülemeleri, sonlu elemanlar analizleri, doğrudan ve parametrik modellemeler için kullanılır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.