ISÜBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü teknik gezi

GÜNDEM 09.05.2019 - 11:45, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3647+ kez okundu.
 

ISÜBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü teknik gezi

ISÜBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü teknik gezi
ISÜBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü teknik gezi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü, 29 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında, 2019 yılı teknik gezisi yapıldı.   Gezide öğrencilerin Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinde ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek, mesleki bilgi ve tecrübelerin artırılması, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Park Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarının yakından incelenmesi, bu teşkilatlarda görev yapan meslektaşlarla karşılıklı görüş alışverişi yapılması, mesleki işler ve işleyiş hakkında tecrübe kazanılması hedeflendi. Gezi Kapsamında Karabük, Bartın, Zonguldak ve Bolu illeri ziyaret edildi. Gezinin ilk gününün ardından Yenice Ormanı gezildi. Yenice Orman İşletme Müdürü Serhat Sugeçti, Kızılkaya İşletme Şefi Ahmet Koç ve Zonguldak Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Mühendisi Zekai Kocakulak tarafından sunumlar yapıldı. Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının soruları cevaplandı. Yenice’nin ardından Bartın’dan geçilerek Amasra’ya ulaşıldı. Amasra’nın tarihi hakkında Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ve Amasra Orman İşletme Şefi Tuncay Karabürk tarafından bilgi verildi. Amasra’dan sonra Gökçebey Orman Fidanlığı ziyaret edildi. Fidanlık hakkında bilgi veren Fidanlık Müdürü Şenol Çakmaklı, fidanlıkta sadece geniş yapraklı tür üretimi yapıldığını belirtti. Gökçebey fidanlığının ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne ziyaret düzenlendi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcıları Cevdet Çiçek ve Orhan Şahin, Zonguldak Orman İşletme Müdürü K. Esat Topuz, İşletme Şefi Yalçın Köklü tarafından karşılanan gezi ekibine Orman Bölge Müdürü tarafından konferans verildi. Konferansın sonunda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’ya hediye takdim edildi. İncelemelerin ardından Milli Park Mühendisi Serpil Uysal’ın sunumu  Gölcük Tabiat Parkı’nda yapıldı. Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri için düzenlenen teknik geziye Orman Mühendisliği Bölümü adına Orman Amenajmanı Anabilim Dalından Prof. Dr. Ramazan Özçelik, Orman Ekonomisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Hasan Alkan ve Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, Silvikültür Anabilim Dalından Doç. Dr. Nevzat Gürlevik, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Yasin Karatepe, Orman İnşaatı Geodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Eker, Doç. Dr. H. Oğuz Çoban ve Öğr. Gör. Süleyman Uysal katıldılar.
ISÜBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü teknik gezi

ISÜBÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümü teknik gezi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü, 29 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında, 2019 yılı teknik gezisi yapıldı.

 

Gezide öğrencilerin Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinde ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek, mesleki bilgi ve tecrübelerin artırılması, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Park Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarının yakından incelenmesi, bu teşkilatlarda görev yapan meslektaşlarla karşılıklı görüş alışverişi yapılması, mesleki işler ve işleyiş hakkında tecrübe kazanılması hedeflendi.

Gezi Kapsamında Karabük, Bartın, Zonguldak ve Bolu illeri ziyaret edildi. Gezinin ilk gününün ardından Yenice Ormanı gezildi. Yenice Orman İşletme Müdürü Serhat Sugeçti, Kızılkaya İşletme Şefi Ahmet Koç ve Zonguldak Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Mühendisi Zekai Kocakulak tarafından sunumlar yapıldı. Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının soruları cevaplandı.

Yenice’nin ardından Bartın’dan geçilerek Amasra’ya ulaşıldı. Amasra’nın tarihi hakkında Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ve Amasra Orman İşletme Şefi Tuncay Karabürk tarafından bilgi verildi.

Amasra’dan sonra Gökçebey Orman Fidanlığı ziyaret edildi. Fidanlık hakkında bilgi veren Fidanlık Müdürü Şenol Çakmaklı, fidanlıkta sadece geniş yapraklı tür üretimi yapıldığını belirtti. Gökçebey fidanlığının ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne ziyaret düzenlendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcıları Cevdet Çiçek ve Orhan Şahin, Zonguldak Orman İşletme Müdürü K. Esat Topuz, İşletme Şefi Yalçın Köklü tarafından karşılanan gezi ekibine Orman Bölge Müdürü tarafından konferans verildi. Konferansın sonunda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’ya hediye takdim edildi.

İncelemelerin ardından Milli Park Mühendisi Serpil Uysal’ın sunumu  Gölcük Tabiat Parkı’nda yapıldı.

Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri için düzenlenen teknik geziye Orman Mühendisliği Bölümü adına Orman Amenajmanı Anabilim Dalından Prof. Dr. Ramazan Özçelik, Orman Ekonomisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Hasan Alkan ve Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, Silvikültür Anabilim Dalından Doç. Dr. Nevzat Gürlevik, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Yasin Karatepe, Orman İnşaatı Geodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Eker, Doç. Dr. H. Oğuz Çoban ve Öğr. Gör. Süleyman Uysal katıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.