Isparta İHH Suriye’de

GÜNDEM 18.05.2022 - 11:03, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1814+ kez okundu.
 

Isparta İHH Suriye’de

Isparta İHH Suriye’de
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Yönetici ve mensupları Suriye’nin İdlib Şehrine giderek, Isparta olarak gönderdikleri briketlerden yapılan Briket Evleri yerinde gördü. Yöneticiler ayrıca, Briket Evlerde kalan Suriyelilere yardımda bulundu.   ISPARTA İHH’DAN İDLİB ZİYARETİ Geçtiğimiz Cuma günü sabah erken saatlerde yola çıkan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Yönetici ve mensupları, Suriye’nin İdlib Şehrine iki günlük bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Söz konusu programa; İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, Teşkilat Başkanı Ruhi Uygun, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsa Aytuna ve Isparta Genç İHH mensubu 6 bayan katıldı. AKÇİL, “SAHADAKİ ZORLUĞU BİZZAT GÖRDÜK VE YAŞADIK” İHH Genel Merkezinin koordinesinde ilk olarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine giden Isparta heyeti, buradan sınır hattına geçerek Vakfın İdlib’teki çalışmalarını yerinde incelediler. Buradaki Briket Evler Kampındaki savaş mağdurlarıyla buluşan Isparta İHH heyeti, onlarla sohbet edip sorunlarını dinlediler. Yaşanan savaş nedeniyle bölgede zorlu günler geçiren Suriye halkının sessiz çığlıklarına ses vermek ve yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla Suriye’ye gittiklerini ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Burada İdlib’in çeşitli bölgelerindeki mültecilerle bir araya gelme imkanı bulduk. Vakfımızın sınır hattındaki çalışmalarını inceleme imkanı bulduk. Isparta İHH olarak birlikte geldiğimiz arkadaşlarımızla birlikte İdlib’deki sorunun ciddi bir şekilde yaşandığı bölgelere geldik. Buradaki en büyük amacımız, bir duyarlılığın oluşturulabilmesi. Bugüne kadar hep bölgedeki olanları televizyon ve gazetelerden takip ediyorduk. Şimdi ise burada yaşananları bizzat yerinde gördük. Arkadaşlarımızla birlikte bu ziyaretin ardından gördük ki burada yaşam şartları gerçekten çok zorlu ve buradaki Suriyeli kardeşlerimizin sürekli yardıma ihtiyacı var. “ISPARTA’DAN GÖNDERDİĞİMİZ BRİKETLER BURADA EV OLMUŞ” Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl ve bu yıl Isparta’dan 20 TIR Suriye’ye diğer bir deyişle İdlib şehrine Briket göndermiştik. Bu ziyaretimizde, gönderdiğimiz briketlerin nasıl evlere dönüştüğünü de görme imkanı bulduk. Zira, briket evler projesi burada oldukça önem arz ediyor. Sonuç itibariyle bu organizasyon neticesinde bu olması gereken duyarlılık artacaktır diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. “İDLİB’TE YAŞANAN DRAMI KENDİ GÖZLERİMİZLE GÖRDÜK” Programın mağdurlar açısından faydasına değinen Başkan Akçil; “11 yıldır burada problemli bir şekilde yaşayan insanların sıkıntılarını bizzat gördük ve birinci ağızlardan dinledik. Bunun yanı sıra İHH Genel Merkezimizin burada yaptığı hizmetleri gördük” dedi.
Isparta İHH Suriye’de

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Yönetici ve mensupları Suriye’nin İdlib Şehrine giderek, Isparta olarak gönderdikleri briketlerden yapılan Briket Evleri yerinde gördü. Yöneticiler ayrıca, Briket Evlerde kalan Suriyelilere yardımda bulundu.

 

ISPARTA İHH’DAN

İDLİB ZİYARETİ

Geçtiğimiz Cuma günü sabah erken saatlerde yola çıkan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Yönetici ve mensupları, Suriye’nin İdlib Şehrine iki günlük bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Söz konusu programa; İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, Teşkilat Başkanı Ruhi Uygun, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsa Aytuna ve Isparta Genç İHH mensubu 6 bayan katıldı.

AKÇİL, “SAHADAKİ ZORLUĞU

BİZZAT GÖRDÜK VE YAŞADIK”

İHH Genel Merkezinin koordinesinde ilk olarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine giden Isparta heyeti, buradan sınır hattına geçerek Vakfın İdlib’teki çalışmalarını yerinde incelediler. Buradaki Briket Evler Kampındaki savaş mağdurlarıyla buluşan Isparta İHH heyeti, onlarla sohbet edip sorunlarını dinlediler. Yaşanan savaş nedeniyle bölgede zorlu günler geçiren Suriye halkının sessiz çığlıklarına ses vermek ve yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla Suriye’ye gittiklerini ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Burada İdlib’in çeşitli bölgelerindeki mültecilerle bir araya gelme imkanı bulduk. Vakfımızın sınır hattındaki çalışmalarını inceleme imkanı bulduk.

Isparta İHH olarak birlikte geldiğimiz arkadaşlarımızla birlikte İdlib’deki sorunun ciddi bir şekilde yaşandığı bölgelere geldik. Buradaki en büyük amacımız, bir duyarlılığın oluşturulabilmesi. Bugüne kadar hep bölgedeki olanları televizyon ve gazetelerden takip ediyorduk. Şimdi ise burada yaşananları bizzat yerinde gördük. Arkadaşlarımızla birlikte bu ziyaretin ardından gördük ki burada yaşam şartları gerçekten çok zorlu ve buradaki Suriyeli kardeşlerimizin sürekli yardıma ihtiyacı var.

“ISPARTA’DAN GÖNDERDİĞİMİZ

BRİKETLER BURADA EV OLMUŞ”

Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl ve bu yıl Isparta’dan 20 TIR Suriye’ye diğer bir deyişle İdlib şehrine Briket göndermiştik. Bu ziyaretimizde, gönderdiğimiz briketlerin nasıl evlere dönüştüğünü de görme imkanı bulduk. Zira, briket evler projesi burada oldukça önem arz ediyor. Sonuç itibariyle bu organizasyon neticesinde bu olması gereken duyarlılık artacaktır diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İDLİB’TE YAŞANAN DRAMI

KENDİ GÖZLERİMİZLE GÖRDÜK”

Programın mağdurlar açısından faydasına değinen Başkan Akçil; “11 yıldır burada problemli bir şekilde yaşayan insanların sıkıntılarını bizzat gördük ve birinci ağızlardan dinledik. Bunun yanı sıra İHH Genel Merkezimizin burada yaptığı hizmetleri gördük” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.