Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biri

GÜNDEM 16.07.2020 - 14:54, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2234+ kez okundu.
 

Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biri

Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biri
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut: Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biri 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin dördündü yılında Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut özel açıklamalarda bulundu. Hain darbe girişiminin ardından Isparta’da bugüne kadar 7 bin 315 soruşturma açıldığını belirten Başsavcı Akbulut, “Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biridir” dedi. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması tarafından düzenlenen ancak başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümü. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut’ta darbe girişiminin yıldönümünde, FETÖ/PDY’ye yönelik Isparta’da düzenlenen soruşturmalarla ilgili Kanal 32 Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Akbulut, “Isparta malumunuz olduğu üzere FETÖ/PDY’ye mücadele başlatan ilk şehrimiz.” dedi FETÖ/PDY ile mücadele başlatılan ilk şehirlerden biri olan Isparta’nın soruşturmalarda da ön plana çıkan bir kent olduğuna vurgu yapan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 7 bin 315 soruşturma açıldığını söyledi. Akbulut, “FETÖ/PDY’ye yapılan soruşturmalarda ön plana çıkan bir şehrimiz biz 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren günümüze kadar yaklaşık 7 binin üzerinde soruşturma yaptık. Bu soruşturmalarımızın bin 600 civarındaki soruşturmamız iddianameyle sonuçlandı dava açtık bunların hepsi tabi mahkumiyetle sonuçlanmıyor sonuçta hukuk deliller üzerinden yürütülüyor bu deliller çerçevesinde örgüt üyesi olanlar cezalandırılıyor diğerleri ise beraat ediyorlar. Bin 600 dosyanın dışında 7 binin üzerindeki soruşturmada birçok ihbar soyut ihbar delilsizlik bazen ilgilisinin dahi haberi olmadan takipsizlikle sonuçlanabiliyor. Biz bu konuda mücadelemize devam edeceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundu
Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biri

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut:

Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biri

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin dördündü yılında Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut özel açıklamalarda bulundu. Hain darbe girişiminin ardından Isparta’da bugüne kadar 7 bin 315 soruşturma açıldığını belirten Başsavcı Akbulut, “Isparta, FETÖ/PDY ile mücadele başlatan ilk şehirlerden biridir” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması tarafından düzenlenen ancak başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümü.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut’ta darbe girişiminin yıldönümünde, FETÖ/PDY’ye yönelik Isparta’da düzenlenen soruşturmalarla ilgili Kanal 32 Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Akbulut, “Isparta malumunuz olduğu üzere FETÖ/PDY’ye mücadele başlatan ilk şehrimiz.” dedi

FETÖ/PDY ile mücadele başlatılan ilk şehirlerden biri olan Isparta’nın soruşturmalarda da ön plana çıkan bir kent olduğuna vurgu yapan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 7 bin 315 soruşturma açıldığını söyledi.

Akbulut, “FETÖ/PDY’ye yapılan soruşturmalarda ön plana çıkan bir şehrimiz biz 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren günümüze kadar yaklaşık 7 binin üzerinde soruşturma yaptık. Bu soruşturmalarımızın bin 600 civarındaki soruşturmamız iddianameyle sonuçlandı dava açtık bunların hepsi tabi mahkumiyetle sonuçlanmıyor sonuçta hukuk deliller üzerinden yürütülüyor bu deliller çerçevesinde örgüt üyesi olanlar cezalandırılıyor diğerleri ise beraat ediyorlar. Bin 600 dosyanın dışında 7 binin üzerindeki soruşturmada birçok ihbar soyut ihbar delilsizlik bazen ilgilisinin dahi haberi olmadan takipsizlikle sonuçlanabiliyor. Biz bu konuda mücadelemize devam edeceğiz.” Şeklinde açıklamada bulundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.