Isparta’da Lavanta turizmi de başladı

05.07.2015 - 12:09, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1827+ kez okundu.
 

Isparta’da Lavanta turizmi de başladı

Türkiye’nin gül bahçesi olarak bilinen Isparta’da gülden sonra lavanta turizmi de başlıyor. Gönen ilçesine bağlı Güneykent’te alternatif tarım ürünü olarak ve turizm sezonunu uzatmak amacıyla 18 bin metrekare araziye yağlık lavanta olarak bilinen lavender ve  lavandin ekimi yapıldı. BAKA’nın girişimleri ile bölgeye gelen Tayvanlı turistler ise lavanta bahçelerini gezdi. Gül turizminin bir aylık hasat dönemi ile sınırlı kalması nedeniyle girişimlerde bulunan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün Güneykent’te 18 bin metrekarelik arazi üzerine lavanta dikilmesini sağladı. Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün sosyal medya hesabından “Gül Kenti Güneykent için alternatif tarım ürünü ve turizm sezonunu uzatacak lavanta ile ilgili bahçe düzenlememiz tamamdır. Şimdiye kadar 4 bahçe tesis edildi. Lavender ve lavandin dikiminin yapıldığı bahçemiz örnek olur inşallah” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin gül bahçesi olarak bilinen Isparta’da gülden sonra lavanta turizmi de başlıyor. Gönen ilçesine bağlı Güneykent’te alternatif tarım ürünü olarak ve turizm sezonunu uzatmak amacıyla 18 bin metrekare araziye yağlık lavanta olarak bilinen lavender ve  lavandin ekimi yapıldı.

BAKA’nın girişimleri ile bölgeye gelen Tayvanlı turistler ise lavanta bahçelerini gezdi.

Gül turizminin bir aylık hasat dönemi ile sınırlı kalması nedeniyle girişimlerde bulunan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün Güneykent’te 18 bin metrekarelik arazi üzerine lavanta dikilmesini sağladı.

Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün sosyal medya hesabından “Gül Kenti Güneykent için alternatif tarım ürünü ve turizm sezonunu uzatacak lavanta ile ilgili bahçe düzenlememiz tamamdır. Şimdiye kadar 4 bahçe tesis edildi. Lavender ve lavandin dikiminin yapıldığı bahçemiz örnek olur inşallah” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.