Isparta’da işsizlik her geçen gün artıyor

GÜNDEM 19.11.2019 - 10:18, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2455+ kez okundu.
 

Isparta’da işsizlik her geçen gün artıyor

Isparta’da işsizlik her geçen gün artıyor
  Isparta’nın işsizlik bilançosu açıklandı. 2018 yılında Isparta’da 16 bin olan kayıtlı işsiz sayısı 2019 yılında 22 bin 740’a yükseldi. Son rakamları İŞKUR İl Müdürü Gürsel Öksüz açıkladı. Açıklanan rakamlara göre bir yıl içinde Isparta’da 6 bin kişi işsizler kervanına katıldı. Buna göre 2018 yılında Isparta’da 16 bin olan kayıtlı işsiz sayısı 2019 yılında 22 bin 740’a yükseldi Son rakamları İŞKUR İl Müdürü Gürsel Öksüz açıkladı. Öksüz, “İşsizlik verilerini TÜİK açıkladı 2018 yılı Temmuz ayında işsizlik oranı 10.8, genç işsizlerde 19,9 iken 2019 yılının aynı döneminde işsizlik oranı 13.9, genç işsizlik oranı 27.1 olarak gerçekleşmiş kurumumuza kayıtlı olanlar içinde en ağırlık bölüm ilk ve orta öğretim mezunlarından oluşmakla birlikte geçmiş yıllardaki istatistikleri yüzde 75 oranındaydı ve lisans ve önlisans mezunlarında da 5 puanlık bir artık var kuruma ilgi gösterildiğini de gösterir bu rakamlar” dedi     Öte yandan kentte işsizliğin önüne geçilmesi ve Özellikle işverenlerin talebi doğrultusunda belirlenen açık iş pozisyonlarını açıkladı.Aşçı, depo görevlisi, satış danışmanı ve onlarca meslek için İŞKUR İl Müdürlüğü işsiz vatandaşları kuruma bekliyor. Ayrıca açıklanan mesleklerde makine mühendisi talebi de var, traktör şoförü de. Bu kapsamda işsiz vatandaşların istihdamının sağlanması noktasında işverenler İŞKUR İl Müdürlüğü’ne işçi talebinde bulunuyor. Yapılan başvurular sonrasında Isparta’da 60 farklı işyerinde 53 farklı meslekte 123 açık iş pozisyonu olduğu belirtildi. Açık iş pozisyonlarındaki mesleklere başvuru yapmak isteyen işsiz vatandaşların İŞKUR İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.  Yapılacak müracaatları değerlendiren İŞKUR yetkilileri işsiz vatandaşları en uygun iş pozisyonlarından birine yerleştiriyor.
Isparta’da işsizlik her geçen gün artıyor

 

Isparta’nın işsizlik bilançosu açıklandı. 2018 yılında Isparta’da 16 bin olan kayıtlı işsiz sayısı 2019 yılında 22 bin 740’a yükseldi. Son rakamları İŞKUR İl Müdürü Gürsel Öksüz açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre bir yıl içinde Isparta’da 6 bin kişi işsizler kervanına katıldı. Buna göre 2018 yılında Isparta’da 16 bin olan kayıtlı işsiz sayısı 2019 yılında 22 bin 740’a yükseldi

Son rakamları İŞKUR İl Müdürü Gürsel Öksüz açıkladı. Öksüz, “İşsizlik verilerini TÜİK açıkladı 2018 yılı Temmuz ayında işsizlik oranı 10.8, genç işsizlerde 19,9 iken 2019 yılının aynı döneminde işsizlik oranı 13.9, genç işsizlik oranı 27.1 olarak gerçekleşmiş kurumumuza kayıtlı olanlar içinde en ağırlık bölüm ilk ve orta öğretim mezunlarından oluşmakla birlikte geçmiş yıllardaki istatistikleri yüzde 75 oranındaydı ve lisans ve önlisans mezunlarında da 5 puanlık bir artık var kuruma ilgi gösterildiğini de gösterir bu rakamlar” dedi    

Öte yandan kentte işsizliğin önüne geçilmesi ve Özellikle işverenlerin talebi doğrultusunda belirlenen açık iş pozisyonlarını açıkladı.Aşçı, depo görevlisi, satış danışmanı ve onlarca meslek için İŞKUR İl Müdürlüğü işsiz vatandaşları kuruma bekliyor. Ayrıca açıklanan mesleklerde makine mühendisi talebi de var, traktör şoförü de. Bu kapsamda işsiz vatandaşların istihdamının sağlanması noktasında işverenler İŞKUR İl Müdürlüğü’ne işçi talebinde bulunuyor. Yapılan başvurular sonrasında Isparta’da 60 farklı işyerinde 53 farklı meslekte 123 açık iş pozisyonu olduğu belirtildi. Açık iş pozisyonlarındaki mesleklere başvuru yapmak isteyen işsiz vatandaşların İŞKUR İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.  Yapılacak müracaatları değerlendiren İŞKUR yetkilileri işsiz vatandaşları en uygun iş pozisyonlarından birine yerleştiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.