ISPARTA'DA DHKP/C OPERASYONU

ASAYİŞ 13.11.2015 - 12:09, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1495+ kez okundu.
 

ISPARTA'DA DHKP/C OPERASYONU

ISPARTA ve Antalya’da terör örgütü DHKP/C üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.
ISPARTA ve Antalya’da terör örgütü DHKP/C üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "DHKP/C Terör Örgütü Üyesi 2 Şüpheli Şahıs Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince gözaltına alındı. İlimiz Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi oldukları anlaşılan şahısların örgüte sempatizan ve eleman temini için örgütsel faaliyetlerde bulundukları anlaşıldı.   Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde DHKP/C Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüten İlimiz Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Y.K. ve V.Y. isimli şahısların örgüte sempatizan ve eleman temini başta olmak üzere çeşitli örgütsel faaliyet ve eylemlerde bulundukları tespit edilmiştir. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen koordineli çalışmalar sonucu İlimiz merkezinde 3 ayrı adrese ve Antalya il merkezinde 1 adrese Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Operasyon kapsamında Y.K. ve V.Y. isimli iki şüpheli şahıs yakalanmış, Isparta ve Antalya’ da belirlenen adreslerde yapılan aramalarda iseçeşitli örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gözaltına alınan şahıslar hakkında; “Terör Örgütü Üyesi Olmak, Terör Örgütünün Propagandasını yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek, Tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Yasak Yayın Bulundurmak” suçlarından dolayı yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. Vatandaşlarımızın ve Üniversitemizde öğrenim gören gençlerimizin bu tip yasa dışı faaliyet gösteren şahıslara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını, çevrelerinde görmüş oldukları olumsuzluklarla ilgili olarak155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri halinde gerekli çalışmalar kısa süre içerisinde yapılacaktır" denildi.
ISPARTA ve Antalya’da terör örgütü DHKP/C üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

ISPARTA ve Antalya’da terör örgütü DHKP/C üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "DHKP/C Terör Örgütü Üyesi 2 Şüpheli Şahıs Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekiplerince gözaltına alındı.

İlimiz Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi oldukları anlaşılan şahısların örgüte sempatizan ve eleman temini için örgütsel faaliyetlerde bulundukları anlaşıldı.

 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde DHKP/C Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüten İlimiz Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Y.K. ve V.Y. isimli şahısların örgüte sempatizan ve eleman temini başta olmak üzere çeşitli örgütsel faaliyet ve eylemlerde bulundukları tespit edilmiştir. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen koordineli çalışmalar sonucu İlimiz merkezinde 3 ayrı adrese ve Antalya il merkezinde 1 adrese Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından eş zamanlı operasyon yapılmıştır.

Operasyon kapsamında Y.K. ve V.Y. isimli iki şüpheli şahıs yakalanmış, Isparta ve Antalya’ da belirlenen adreslerde yapılan aramalarda iseçeşitli örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilmiştir.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce gözaltına alınan şahıslar hakkında; “Terör Örgütü Üyesi Olmak, Terör Örgütünün Propagandasını yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek, Tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Yasak Yayın Bulundurmak” suçlarından dolayı yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmişlerdir.

Vatandaşlarımızın ve Üniversitemizde öğrenim gören gençlerimizin bu tip yasa dışı faaliyet gösteren şahıslara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını, çevrelerinde görmüş oldukları olumsuzluklarla ilgili olarak155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri halinde gerekli çalışmalar kısa süre içerisinde yapılacaktır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.