Isparta'da Arı yetiştiriciliği kursu düzenlendi

GÜNDEM 22.10.2020 - 09:40, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1779+ kez okundu.
 

Isparta'da Arı yetiştiriciliği kursu düzenlendi

Isparta'da Arı yetiştiriciliği kursu düzenlendi
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Arı Yetiştirme Kursu" ve "Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi Kursu" düzenlendi. Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenen Arı Yetiştirme Kursunu başarı ile tamamlayan 37 arı yetiştiricisine sertifikaları teslim edilmiştir. Bunun yanında 27 yetiştiricimizin katılımıyla açılan "Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi Kursu" halen devam etmektedir. İlimiz geçiş bölgesinde yer alması nedeniyle geniş bir bitki florasına sahiptir. Bunun sonucu olarak gerek yavru arı üretimi gerekse bal üretimi için arıcılarımızın tercih ettiği bir bölge durumundadır. Bilhassa kekik, yağlık gül ve lavanta ürün desenimizin geniş alanlara ulaşması ile bu bölgelerden elde edilen ballar kendisine has aroması ile yöremizde ve ülkemizin diğer bölgelerinden talep görmektedir. Arıcılar doğal yapısı ile önemli bir besin değerine sahip olan bal üretimi yanında, polen ve arı sütü üretimi de yapmaktadırlar. Ayrıca önemli bir meyve üretim merkezi olan ilimizde arılar meyvelerde çiçek zamanı döllenmeye yardımcı olmakta ve meyveciliğe önemli miktarda fayda sağlamaktadır. Arıcılık için büyük yatırım sermayesi gerekmemesi, doğa ile iç içe bir yaşam ile sağlıklı bir ortamda yüksek getirili ürün elde edilmesi arıcılığa her kesimden ilgi duyulmasını sağlamaktadır. Bundan sonra ki açılacak kurslara ilgi duyan tüm yetiştiricilerimiz ve halkımız İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ayrıntılı bilgileri alabilir. HABER MERKEZİ
Isparta'da Arı yetiştiriciliği kursu düzenlendi

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Arı Yetiştirme Kursu" ve "Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi Kursu" düzenlendi.

Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenen Arı Yetiştirme Kursunu başarı ile tamamlayan 37 arı yetiştiricisine sertifikaları teslim edilmiştir. Bunun yanında 27 yetiştiricimizin katılımıyla açılan "Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi Kursu" halen devam etmektedir.

İlimiz geçiş bölgesinde yer alması nedeniyle geniş bir bitki florasına sahiptir. Bunun sonucu olarak gerek yavru arı üretimi gerekse bal üretimi için arıcılarımızın tercih ettiği bir bölge durumundadır.

Bilhassa kekik, yağlık gül ve lavanta ürün desenimizin geniş alanlara ulaşması ile bu bölgelerden elde edilen ballar kendisine has aroması ile yöremizde ve ülkemizin diğer bölgelerinden talep görmektedir. Arıcılar doğal yapısı ile önemli bir besin değerine sahip olan bal üretimi yanında, polen ve arı sütü üretimi de yapmaktadırlar.

Ayrıca önemli bir meyve üretim merkezi olan ilimizde arılar meyvelerde çiçek zamanı döllenmeye yardımcı olmakta ve meyveciliğe önemli miktarda fayda sağlamaktadır.

Arıcılık için büyük yatırım sermayesi gerekmemesi, doğa ile iç içe bir yaşam ile sağlıklı bir ortamda yüksek getirili ürün elde edilmesi arıcılığa her kesimden ilgi duyulmasını sağlamaktadır.

Bundan sonra ki açılacak kurslara ilgi duyan tüm yetiştiricilerimiz ve halkımız İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ayrıntılı bilgileri alabilir.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.