IGC Yönetimi’nden Vali Baruş’a ziyaret

GÜNDEM 21.06.2022 - 23:14, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2522+ kez okundu.
 

IGC Yönetimi’nden Vali Baruş’a ziyaret

IGC Yönetimi’nden Vali Baruş’a ziyaret
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve Yönetim Kurulu üyeleri Vali Aydın Baruş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Baruş, “Kamu görevlilerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak basını bilgilendirmesinde mahsur görmüyorum” dedi.   Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve Yönetim Kurulu üyeleri Isparta’da geçtiğimiz ay göreve başlayan Vali Aydın Baruş’u ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Baruş’u ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Emre Altuğ, Cemiyet Genel Sekreteri Selçuk Öçal, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasin Şişman ve Mustafa Savlu ile Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Yılmaz ve Manşet Gazetesi Sahibi Hakan Yaman da hazır bulundu. Ziyarette ilk konuşmayı yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta’daki Basına ilişkin Vali Baruş’a bilgiler verdi. Konuşmasında ilk olarak Vali Baruş’a hayırlı olsun dileğinde bulunarak görevinde başarılar dileyen IGC Başkanı Baş,  “Sayın Valim Isparta il merkezinde 14 tane günlük gazete var, 13’ü vasıflı biri vasıfsız. İlçelerde 5 tane yerel gazetemiz var. Ayrıca Bir televizyonumuz, 6 radyomuz var” dedi. Isparta Basınının özellikle son yıllarda ekonomik sıkıntılardan dolayı olumsuz etkilendiğini belirten Baş, Basın mensuplarının haber alma noktasında yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi.  KAMU GÖREVLİLERİ YAPTIKLARI ÇALIŞMALARLA İLGİLİ OLARAK BASINI BİLGİLENDİREBİLİRLER…  Vali Aydın Baruş’da Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetiminin kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Mustafa Baş’a teşekkür etti. Sohbet şeklinde geçen ziyarette şu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde yer alan internet Yasası düzenlemesini çok olumlu bulduğunu belirten  Vali Aydın Baruş, “Aslında çok geç kalınmış bir yasal düzenleme, bu yasanın biran evvel yürürlüğe girmesinin son derece  yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.  Basının habere daha kolay erişimi ve güvenilir kaynaklardan haber alma noktasında Isparta Valiliğinin her zaman katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirten Vali Baruş, “Kamu çalışmalarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme adına Isparta Valiliğimiz Basın Birimi zaten gerekeni yapıyor. Kamuda çalışan kişilerin de doğru bilgilendirme zorunluluğu var. Kamu görevlileri kendi yaptıkları çalışmalara ilişkin gerek yazılı basına gerekse televizyona bilgilendirici açıklamalar yapabilirler. Anlık durumlarda da mümkün olduğunca basını bilgilendirmeye özen göstereceğiz. Ama sıcak olaylarda hassas olunması gerekiyor. Bazı sıcak olaylarda basın mensuplarının en sağlıklı bilgiyi Basın Bürosundan almasında fayda var” dedi. Ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve Yönetim Kurulu üyeleri  Vali Aydın Baruş’la bir süre sohbet etme imkanı buldular.
IGC Yönetimi’nden Vali Baruş’a ziyaret

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve Yönetim Kurulu üyeleri Vali Aydın Baruş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Baruş, “Kamu görevlilerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak basını bilgilendirmesinde mahsur görmüyorum” dedi.

 

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve Yönetim Kurulu üyeleri Isparta’da geçtiğimiz ay göreve başlayan Vali Aydın Baruş’u ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Baruş’u ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Emre Altuğ, Cemiyet Genel Sekreteri Selçuk Öçal, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasin Şişman ve Mustafa Savlu ile Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Yılmaz ve Manşet Gazetesi Sahibi Hakan Yaman da hazır bulundu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta’daki Basına ilişkin Vali Baruş’a bilgiler verdi. Konuşmasında ilk olarak Vali Baruş’a hayırlı olsun dileğinde bulunarak görevinde başarılar dileyen IGC Başkanı Baş,  “Sayın Valim Isparta il merkezinde 14 tane günlük gazete var, 13’ü vasıflı biri vasıfsız. İlçelerde 5 tane yerel gazetemiz var. Ayrıca Bir televizyonumuz, 6 radyomuz var” dedi. Isparta Basınının özellikle son yıllarda ekonomik sıkıntılardan dolayı olumsuz etkilendiğini belirten Baş, Basın mensuplarının haber alma noktasında yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi. 

KAMU GÖREVLİLERİ YAPTIKLARI

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ OLARAK

BASINI BİLGİLENDİREBİLİRLER… 

Vali Aydın Baruş’da Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetiminin kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Mustafa Baş’a teşekkür etti. Sohbet şeklinde geçen ziyarette şu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde yer alan internet Yasası düzenlemesini çok olumlu bulduğunu belirten  Vali Aydın Baruş, “Aslında çok geç kalınmış bir yasal düzenleme, bu yasanın biran evvel yürürlüğe girmesinin son derece  yararlı olacağını düşünüyorum” dedi. 

Basının habere daha kolay erişimi ve güvenilir kaynaklardan haber alma noktasında Isparta Valiliğinin her zaman katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirten Vali Baruş, “Kamu çalışmalarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme adına Isparta Valiliğimiz Basın Birimi zaten gerekeni yapıyor. Kamuda çalışan kişilerin de doğru bilgilendirme zorunluluğu var. Kamu görevlileri kendi yaptıkları çalışmalara ilişkin gerek yazılı basına gerekse televizyona bilgilendirici açıklamalar yapabilirler. Anlık durumlarda da mümkün olduğunca basını bilgilendirmeye özen göstereceğiz. Ama sıcak olaylarda hassas olunması gerekiyor. Bazı sıcak olaylarda basın mensuplarının en sağlıklı bilgiyi Basın Bürosundan almasında fayda var” dedi.

Ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve Yönetim Kurulu üyeleri  Vali Aydın Baruş’la bir süre sohbet etme imkanı buldular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.