IDGEP BAŞKANI NAZMİ ESEN’E GÖRE; BU KIŞ SERT GEÇECEK

GÜNDEM 15.10.2020 - 10:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2661+ kez okundu.
 

IDGEP BAŞKANI NAZMİ ESEN’E GÖRE; BU KIŞ SERT GEÇECEK

IDGEP BAŞKANI NAZMİ ESEN’E GÖRE; BU KIŞ SERT GEÇECEK
Isparta Değişim ve Gelişim Platformu Başkanı Nazmi Esen, içinden geçilen Pandemi sürecinin ekonomik anlamda sıkıntı yaşattığının altını çizdi. Esen, “Pandemi nedeniyle insanlar önünü göremiyor,yatırımlarını öteliyor”bu kış Isparta’da sert geçecek dedi. IDGEP Başkanı Nazmi Esen, üniversitelerin uzaktan eğitim kararını eleştirdi. Nazmi Esen, üniversitede örgün eğitime gitmeyen öğrencilerin sosyal yaşamında kafe, restaurant pazar gibi her yere gittiğini gerekli önlemler alınarak okullara da gelmesi gerektiğini söyledi. Öğrenciler içinde uzaktan eğitimin zor olacağını, örgün eğitimin çok önemli olduğunu dile getiren Esen, en azından kademeli de olsa üniversitelerin açılması gerektiğini söyledi. İŞ DÜNYASI YATIRIMLARI ÖTELİYOR Nazmi Esen, şöyle devam etti: “İnsanlar şu anda işletmesini nasıl ayakta tutarım diye düşünüyor. Öz sermayesi güçlü olmayan işletmeler sıkıntı yaşayabilir. Isparta ölçeğinde belki biz sıkıntıyı birkaç ay daha geç hissedebiliriz. Şehrimizin en büyük ekonomik girdilerinden biride Tarımsal üretim faaliyetleridir. Tarım bizi biraz rahatlatacaktır. Elmamız bu sene biraz para etti. Tarımsal üretim sayesinde önümüzdeki birkaç ayın rahat geçeceğini düşünüyorum. BORÇLAR ÖTELENMELİ DESTEK VERİLMELİ Bu süreci çok dikkatli geçirmek gerekiyor. Hep birlikte dikkatli olacağız. Devletimiz elinden geleni yapıyor ama kredi ötelenmesi ve destek paketi açıklanır diye düşünüyoruz. Dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Umarım ülkemizdeki aşı çalışmaları bir an önce sonuç verir. Devletimiz ve milletimiz bu hastalıktan kurtulur ve hep birlikte eski güzel günlerimize döneriz.”
IDGEP BAŞKANI NAZMİ ESEN’E GÖRE; BU KIŞ SERT GEÇECEK

Isparta Değişim ve Gelişim Platformu Başkanı Nazmi Esen, içinden geçilen Pandemi sürecinin ekonomik anlamda sıkıntı yaşattığının altını çizdi. Esen, “Pandemi nedeniyle insanlar önünü göremiyor,yatırımlarını öteliyor”bu kış Isparta’da sert geçecek dedi.

IDGEP Başkanı Nazmi Esen, üniversitelerin uzaktan eğitim kararını eleştirdi. Nazmi Esen, üniversitede örgün eğitime gitmeyen öğrencilerin sosyal yaşamında kafe, restaurant pazar gibi her yere gittiğini gerekli önlemler alınarak okullara da gelmesi gerektiğini söyledi. Öğrenciler içinde uzaktan eğitimin zor olacağını, örgün eğitimin çok önemli olduğunu dile getiren Esen, en azından kademeli de olsa üniversitelerin açılması gerektiğini söyledi.

İŞ DÜNYASI YATIRIMLARI ÖTELİYOR

Nazmi Esen, şöyle devam etti:

“İnsanlar şu anda işletmesini nasıl ayakta tutarım diye düşünüyor. Öz sermayesi güçlü olmayan işletmeler sıkıntı yaşayabilir.

Isparta ölçeğinde belki biz sıkıntıyı birkaç ay daha geç hissedebiliriz. Şehrimizin en büyük ekonomik girdilerinden biride Tarımsal üretim faaliyetleridir. Tarım bizi biraz rahatlatacaktır. Elmamız bu sene biraz para etti. Tarımsal üretim sayesinde önümüzdeki birkaç ayın rahat geçeceğini düşünüyorum.

BORÇLAR ÖTELENMELİ

DESTEK VERİLMELİ

Bu süreci çok dikkatli geçirmek gerekiyor. Hep birlikte dikkatli olacağız. Devletimiz elinden geleni yapıyor ama kredi ötelenmesi ve destek paketi açıklanır diye düşünüyoruz. Dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Umarım ülkemizdeki aşı çalışmaları bir an önce sonuç verir. Devletimiz ve milletimiz bu hastalıktan kurtulur ve hep birlikte eski güzel günlerimize döneriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.