Isparta'da sosyal hayat durdu

Dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüsü nedeniyle bakanlık yetkiler tedbirler arttırdı.  İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine 'korona virüs tedbirleri' konulu ek bir genelge göndermesinin ardından sinema, kafeterya, kahvehane gibi alanlar korona virüs önlemleri kapsamında işletmelerin kapatılması kararı sonrasında Isparta’da sosyal hayat durdu.

Corona virüsü nedeniyle dünya genelinde binlerce ölüm yaşanırken ülkemizde de şimdiye kadar 47 kişide virüsün saptandığı açıklandı. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda tedbirler arttırılırken, yayınlanan genelge sonrası bazı yerlerin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulacağı belirtildi.

 Isparta'da Kafeler Caddesi'nde kafeler de bu karar doğrultusunda kapatıldı. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu Kafeler Caddesi'nde hiçbir kafe açılmadı.

SOKAKLAR BOŞALDI

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında Gece 00.00 itibariyle  sinema, kafeterya, kahvehane gibi alanlar korona virüs tedbirleri kapsamında kapatıldı. Isparta’da tedbirler sonrasında yaşam durdu. Üniversitelerin tatil edilmesinin ardından öğrencilerin büyük çoğunluğunun gitmesi, ‘evden çıkmayın’ uyarıları ve sosyal yaşam alanlarının kapatılması sonrası Isparta’da insanlar sokağa çıkmamaya başladı. Kafeler, barlar ve kahvehaneler kepenk kapatırken içerisinde sıraların oluştuğu bankalarda ise vatandaşlar dışarıda bekledi.