Türkiye’nin Elma Bahçesi; Isparta

GÜNDEM 08.10.2015 - 17:10, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2078+ kez okundu.
 

Türkiye’nin Elma Bahçesi; Isparta

Ülkemizin elma bahçesi olan İlimizde elma hasat mevsimi başlamış ve çiftçilerimiz açısından tatlı bir telaş şeklinde tüm hızıyla devam etmektedir. Türkiye’ de üretilen elmanın yaklaşık %26’ sı Isparta’da üretilmektedir. İlimizde 2014 yılında 223.648 dekar alandan 646.266 ton elma üretilmiş olup, Türkiye genelinde elma üretiminde Isparta ilk sırayı almıştır. 2015 yılında da yeni dikim alanlarıyla birlikte üretim alanlarımız artmaya devam etmektedir.    İlimiz içinde bulunduğu bölgenin ekolojik koşullarından dolayı elma yetiştiriciliğinde en yüksek verim ve en iyi kaliteyi yakalamıştır. Özellikle Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Eğirdir gölü havzasında gölün olumlu etkisinden dolayı elma kalite ve kantitesi çok yüksek olmaktadır. Bundan dolayı tüketiciler tarafından çokça tercih edilmektedir. Hasat edilen elmalarımız İlimizde bulunan soğuk hava depolarında saklanabilmektedir. Yaklaşık 400.000 ton soğuk hava depolama kapasitesiyle Isparta Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır. İlimizde elma üretimiyle ilgili kayıtlı 8884 çiftçimiz bulunmakta, elma üretimimizin İlimiz ekonomisine katkısı gayri safi üretim değeri olarak 2014 yılında 723 milyon TL civarında olmuştur.  İlimizde 2015 yılı elma hasat dönemi tüm hızıyla devam etmekte olup, tüm üreticilerimize bol kazançlar dileriz.

Ülkemizin elma bahçesi olan İlimizde elma hasat mevsimi başlamış ve çiftçilerimiz açısından tatlı bir telaş şeklinde tüm hızıyla devam etmektedir.

Türkiye’ de üretilen elmanın yaklaşık %26’ sı Isparta’da üretilmektedir. İlimizde 2014 yılında 223.648 dekar alandan 646.266 ton elma üretilmiş olup, Türkiye genelinde elma üretiminde Isparta ilk sırayı almıştır. 2015 yılında da yeni dikim alanlarıyla birlikte üretim alanlarımız artmaya devam etmektedir.   

İlimiz içinde bulunduğu bölgenin ekolojik koşullarından dolayı elma yetiştiriciliğinde en yüksek verim ve en iyi kaliteyi yakalamıştır. Özellikle Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Eğirdir gölü havzasında gölün olumlu etkisinden dolayı elma kalite ve kantitesi çok yüksek olmaktadır. Bundan dolayı tüketiciler tarafından çokça tercih edilmektedir. Hasat edilen elmalarımız İlimizde bulunan soğuk hava depolarında saklanabilmektedir. Yaklaşık 400.000 ton soğuk hava depolama kapasitesiyle Isparta Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır.

İlimizde elma üretimiyle ilgili kayıtlı 8884 çiftçimiz bulunmakta, elma üretimimizin İlimiz ekonomisine katkısı gayri safi üretim değeri olarak 2014 yılında 723 milyon TL civarında olmuştur. 

İlimizde 2015 yılı elma hasat dönemi tüm hızıyla devam etmekte olup, tüm üreticilerimize bol kazançlar dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.