TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN !

GÜNDEM 29.09.2016 - 09:15, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2258+ kez okundu.
 

TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN !

TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN !
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lüt  Öksüzve ekibi, içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile 500 metre fırlatabilensistem geliştirdi. Yaklaşık 3 ay önce "elektromanyetik fırlatmasistemi" projesine başladıklarını ifade eden Öksüz, "Bu sistemdeoluşturduğumuz elektromanyetik dalgalarla kullandığımız malzemeler üzerine birkuvvet uyguluyoruz. Bu kuvvet de malzemeye bir itki sağlıyor ve belli bir hızlafırlatıyor. Elektromanyetik enerji ile gerçekleştirilen itki, normal kimyasalyakıtlarla yapılan itkilerden 5-10 kat daha fazla olabiliyor" dedi. SANİYEDE 300 KM Kurdukları sistemin şu andakihızının saniyede 300 metre olduğunu dile getiren Öksüz, bu sistemin yurt dışındaki muadillerinin hızınınsaniyede 3 bin metre olduğunu, geliştirilmesi halinde bu hıza da ulaşabileceklerinibelirtti. Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Normal şartlarda fırlatma içinbarut gibi katı yakıtlar ile sıvı yakıtlar kullanılıyor. Bunlar etki tepkiyasasına göre hareket ediyorlar. Barutun sağladığı termal enerji, kinetikenerjiye dönüşüyor ve önündeki füzeyi ya da içindeki ci ' GELECEĞİN SAVAŞ TEKNOLOJİSİ' Bu sistem, aklınıza gelen her şeyifırlatabilecek düzeyde. Top olabilir, füze olabilir, tank mermisi olabilir.Sistemle fırlatma sayısını artırabilirsiniz. Elektromanyetik fırlatma sistemiile artık barut kullanılmayacak. Bunun yerine elektromanyetik enerjiyikullanabileceğiz. Bundan sonra savunma sanayisinde kullanılacak silahlar,elektromanyetik fırlatıcıların kullanıldığı silahlar olacak. Dünyada bunlarıgemilere monte etme çalışmaları devam etmektedir. Geleceğin savaşteknolojisinde lazerlerin ve elektromanyetik fırlatıcıların önemi çok fazlaolacaktır." smi fırlatıyor. 
TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN !

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lüt  Öksüzve ekibi, içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile 500 metre fırlatabilensistem geliştirdi. Yaklaşık 3 ay önce "elektromanyetik fırlatmasistemi" projesine başladıklarını ifade eden Öksüz, "Bu sistemdeoluşturduğumuz elektromanyetik dalgalarla kullandığımız malzemeler üzerine birkuvvet uyguluyoruz. Bu kuvvet de malzemeye bir itki sağlıyor ve belli bir hızlafırlatıyor. Elektromanyetik enerji ile gerçekleştirilen itki, normal kimyasalyakıtlarla yapılan itkilerden 5-10 kat daha fazla olabiliyor" dedi.

SANİYEDE 300 KM

Kurdukları sistemin şu andakihızının saniyede 300 metre olduğunu dile getiren Öksüz, bu sistemin yurt dışındaki muadillerinin hızınınsaniyede 3 bin metre olduğunu, geliştirilmesi halinde bu hıza da ulaşabileceklerinibelirtti. Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Normal şartlarda fırlatma içinbarut gibi katı yakıtlar ile sıvı yakıtlar kullanılıyor. Bunlar etki tepkiyasasına göre hareket ediyorlar. Barutun sağladığı termal enerji, kinetikenerjiye dönüşüyor ve önündeki füzeyi ya da içindeki ci '

GELECEĞİN SAVAŞ TEKNOLOJİSİ'

Bu sistem, aklınıza gelen her şeyifırlatabilecek düzeyde. Top olabilir, füze olabilir, tank mermisi olabilir.Sistemle fırlatma sayısını artırabilirsiniz. Elektromanyetik fırlatma sistemiile artık barut kullanılmayacak. Bunun yerine elektromanyetik enerjiyikullanabileceğiz. Bundan sonra savunma sanayisinde kullanılacak silahlar,elektromanyetik fırlatıcıların kullanıldığı silahlar olacak. Dünyada bunlarıgemilere monte etme çalışmaları devam etmektedir. Geleceğin savaşteknolojisinde lazerlerin ve elektromanyetik fırlatıcıların önemi çok fazlaolacaktır." smi fırlatıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.