SONUNDA YIKILIYOR

GÜNDEM 21.05.2015 - 11:22, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1648+ kez okundu.
 

SONUNDA YIKILIYOR

1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in talimatı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezi, 'deprem dayanıklılık testi'ni geçemedi Isparta’nın yılan hikayesine dönen bir sorunu nihayet belirsizlikten kurtarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in talimatı ile Isparta Eğitim Kompleksi içerisinde yapımına başladığı ancak kaba inşaat aşamasından sonra kaderine terk edilen devasa yapının akibeti belli oldu. Aradan geçen 22 yılda çözüm bulunamayan Süleyman Demirci Kültür Merkezi, 'deprem dayanıklılık testi'ni geçemedi. Yapılan analizlar sonucunda 1993-1995 arasında kaba inşaatı tamamlanan yapının dayanıksız olduğu ve deprem riski taşıdığı ortaya çünkü. Özellikle karot testlerinde beton seviyesinin çok düşük olduğu belirlendi.   Isparta Valiliği'nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Özel İdaresi'ne devri yapılan Süleyman Demirci Kültür Merkezi inşaatında lik aşamadı deprem dayanıklılık testi yapıldı. 3 ay süren deprem dayanıklılık test çalışmaları sonucunda ortaya çıkan rapor, inşaatın devam edemeyeceğini ortaya koydu. Rapor doğrultusunda Isparta Valiliği ve II Özel idaresi yönetiminin binanın yıkımına karar verdiği öğrenildi. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de Basın Kulübü'nün canlı yayın programında Süleyman Demirci Kültür Merkezi'nin yıkılacağını açıkladı. Milletvekili Bilgiç, Süleyman Demirci Kültür Merkezi'nde günümüz koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun bir projelendirme yapılacağını söyledi. Kültür Merkezi Projesi için 'yanlış planlama' tanılması kullanan Bilgiç," 1993 yılında yapılmış. Deprem testi yaptık, yıkılması gerekiyor. Sağlam değil. Burada yeniden bir projelendirme yapacağız" dedi. İl Özel İdare yönetiminin kullanım hakkı kendilerine geçen Süleyman Demirci Kültür Merkezi inşaatının bulunduğu yerde hem eğitim kompleksine hem de Isparta’nın geneline uygun bir projelendirme için çalışmalara başlandığı bildirildi.

1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in talimatı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezi, 'deprem dayanıklılık testi'ni geçemedi Isparta’nın yılan hikayesine dönen bir sorunu nihayet belirsizlikten kurtarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in talimatı ile Isparta Eğitim Kompleksi içerisinde yapımına başladığı ancak kaba inşaat aşamasından sonra kaderine terk edilen devasa yapının akibeti belli oldu.

Aradan geçen 22 yılda çözüm bulunamayan Süleyman Demirci Kültür Merkezi, 'deprem dayanıklılık testi'ni geçemedi. Yapılan analizlar sonucunda 1993-1995 arasında kaba inşaatı tamamlanan yapının dayanıksız olduğu ve deprem riski taşıdığı ortaya çünkü. Özellikle karot testlerinde beton seviyesinin çok düşük olduğu belirlendi.
 
Isparta Valiliği'nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Özel İdaresi'ne devri yapılan Süleyman Demirci Kültür Merkezi inşaatında lik aşamadı deprem dayanıklılık testi yapıldı.

3 ay süren deprem dayanıklılık test çalışmaları sonucunda ortaya çıkan rapor, inşaatın devam edemeyeceğini ortaya koydu. Rapor doğrultusunda Isparta Valiliği ve II Özel idaresi yönetiminin binanın yıkımına karar verdiği öğrenildi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de Basın Kulübü'nün canlı yayın programında Süleyman Demirci Kültür Merkezi'nin yıkılacağını açıkladı.

Milletvekili Bilgiç, Süleyman Demirci Kültür Merkezi'nde günümüz koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun bir projelendirme yapılacağını söyledi. Kültür Merkezi Projesi için 'yanlış planlama' tanılması kullanan Bilgiç," 1993 yılında yapılmış. Deprem testi yaptık, yıkılması gerekiyor. Sağlam değil. Burada yeniden bir projelendirme yapacağız" dedi. İl Özel İdare yönetiminin kullanım hakkı kendilerine geçen Süleyman Demirci Kültür Merkezi inşaatının bulunduğu yerde hem eğitim kompleksine hem de Isparta’nın geneline uygun bir projelendirme için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.