Şehrin ekonomisine katkı sağlayacak

GÜNDEM 26.05.2016 - 01:28, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1935+ kez okundu.
 

Şehrin ekonomisine katkı sağlayacak

Kapılarını Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı ile açan Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenleneme çalışmaları devam ediyor.
Kapılarını Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı ile açan Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenleneme çalışmaları devam ediyor. Gökkubbe’nin içindeki tüm çalışmalar tamamlanırken, 50 dönümlük alanda ise çevre düzenlemesi sürüyor.   Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çevre düzenlemeleri ile ay içerisinde gerçekleştirilen fuara ve buna bağlı olarak şehre kazandırılması planlanan daha büyük bir fuar alanı ile ilgili olarak görüşlerini açıkladı. Gökkubbe’de ilk defa gerçekleştirilen fuara bölgenin sahip çıktığını ve bunun kendileri açısından önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’yı büyük bir fuar merkezi yapmak istiyoruz. Gökkubbe’nin beş katı daha büyüklüğünde bir alanda bir fuar alanı yapma arzusundayız. Isparta’mızın 215 bin nüfusu var. Burası bir İstanbul, İzmir, Ankara değil, ancak biz bir bardakta fırtına yaratmak istiyoruz. Fuar merkezi olmamız Isparta’mızın ekonomisine ve gelişimine büyük fayda verecektir” dedi. Bundan önceki Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı’nın ziyaretçi sayısının 25 bin olduğunu, ilk kez Gökkubbe’de gerçekleştirilen aynı fuarın ise 43 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını kaydeden Başkan Günaydın, Isparta nüfusuna göre bu rakamın fuarcılık tekniğine göre çok iyi bir rakam olarak kabul edildiğini ifade etti. Gökkubbe’de çeşitli fuarların devam edeceğini, daha iyiye doğru bir gelişim halinde yeni bir yola daha çıkmak istediklerini aktaran Günaydın, şehir meydanıyla, Gökkubbe’nin beş kat büyüklüğündeki bir alanda daha fuar merkezi kurabileceklerine değindi. Fuar merkezi olabilmek için şehirde otellerin bulunması gerektiğini bu otellerden birisinin daha bitmek üzere olduğundan bahseden Günaydın, “Gelişim için oteller ve havalimanı olması lazım. Şehrimizde 2 adet havalimanımız var diyebiliriz. Birisi Isparta, diğeri ise Antalya” dedi. Gökkubbe’de sanayi fuarı düzenlemek istediklerini ve bu yönde de yine 50 dönümlük alan içerisinde membran sistemiyle yeni çalışmalar ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe’nin hemen alt bölümünde yer alan eski bimsblok fabrika sahasının da değerlendirilebileceğini kaydetti. Gökkubbe’de alan itibariyle ve fiziki yapısıyla uluslararası fuarlar düzenlenebilecek kapasitede olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Gökkubbe bir hayal olarak başlamıştı ve bugün ise bu gerçekleşti. Şimdiden geleceğimiz için bu yapı hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 
Kapılarını Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı ile açan Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenleneme çalışmaları devam ediyor.

Kapılarını Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı ile açan Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenleneme çalışmaları devam ediyor. Gökkubbe’nin içindeki tüm çalışmalar tamamlanırken, 50 dönümlük alanda ise çevre düzenlemesi sürüyor.
 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çevre düzenlemeleri ile ay içerisinde gerçekleştirilen fuara ve buna bağlı olarak şehre kazandırılması planlanan daha büyük bir fuar alanı ile ilgili olarak görüşlerini açıkladı. Gökkubbe’de ilk defa gerçekleştirilen fuara bölgenin sahip çıktığını ve bunun kendileri açısından önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’yı büyük bir fuar merkezi yapmak istiyoruz. Gökkubbe’nin beş katı daha büyüklüğünde bir alanda bir fuar alanı yapma arzusundayız. Isparta’mızın 215 bin nüfusu var. Burası bir İstanbul, İzmir, Ankara değil, ancak biz bir bardakta fırtına yaratmak istiyoruz. Fuar merkezi olmamız Isparta’mızın ekonomisine ve gelişimine büyük fayda verecektir” dedi.

Bundan önceki Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstili Fuarı’nın ziyaretçi sayısının 25 bin olduğunu, ilk kez Gökkubbe’de gerçekleştirilen aynı fuarın ise 43 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını kaydeden Başkan Günaydın, Isparta nüfusuna göre bu rakamın fuarcılık tekniğine göre çok iyi bir rakam olarak kabul edildiğini ifade etti. Gökkubbe’de çeşitli fuarların devam edeceğini, daha iyiye doğru bir gelişim halinde yeni bir yola daha çıkmak istediklerini aktaran Günaydın, şehir meydanıyla, Gökkubbe’nin beş kat büyüklüğündeki bir alanda daha fuar merkezi kurabileceklerine değindi.

Fuar merkezi olabilmek için şehirde otellerin bulunması gerektiğini bu otellerden birisinin daha bitmek üzere olduğundan bahseden Günaydın, “Gelişim için oteller ve havalimanı olması lazım. Şehrimizde 2 adet havalimanımız var diyebiliriz. Birisi Isparta, diğeri ise Antalya” dedi.

Gökkubbe’de sanayi fuarı düzenlemek istediklerini ve bu yönde de yine 50 dönümlük alan içerisinde membran sistemiyle yeni çalışmalar ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe’nin hemen alt bölümünde yer alan eski bimsblok fabrika sahasının da değerlendirilebileceğini kaydetti. Gökkubbe’de alan itibariyle ve fiziki yapısıyla uluslararası fuarlar düzenlenebilecek kapasitede olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Gökkubbe bir hayal olarak başlamıştı ve bugün ise bu gerçekleşti. Şimdiden geleceğimiz için bu yapı hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.