ÖNER’DEN DAVUTOĞLU’NU KIZDIRACAK YORUM:

SİYASET 26.02.2015 - 14:27, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2637+ kez okundu.
 

ÖNER’DEN DAVUTOĞLU’NU KIZDIRACAK YORUM:

TÜRBEYİ SIFIR NOKTASINA GETİRECEĞİ HİÇ AKLIMIZA GELMEDİ
Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolunun, düzenlenen askeri operasyonla boşaltılmasına tepkiler sürüyor. Meclis İçişleri, Dışişleri, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, hükümete sert sözlerle yüklendi: Kaçış öykülerini zafer gibi sunuyorsunuz!     ANKARA-(TBMM) İç Güvenlik Paketi’nin görüşmeleri esnasında partisi adına görüşlerini açıklamak üzere kürsüye gelen CHP’li Ali Haydar Öner, 21 Şubat’ı 22 Şubat’a bağlayan gece, Meclis’te düzenlenen ve insan haklarına, hukukun üstünlüğü ilkesine, Türkiye’ye ve AB’ye yakışmayan, özgürlüklere aykırı bir iç güvenlik harekâtıyla Türkiye’de demokrasinin ayaklar altına alındığını söyledi. Aynı saatlerde gerçekleştirilen “Süleyman Şah” operasyonunun zamanlamasının manidar olduğuna da dikkat çeken Öner, “Bir ay önceden kararlaştırılan bir operasyon niye o gece uygulamaya kondu? Hangisi hangisini gündemden düşürmeyi amaçladı?” diye sordu.   TÜRBEYİ SIFIR NOKTASINA TAŞIMAK HİÇ AKLIMIZA GELMEDİ Hükümetin, Süleyman Şah Türbesine yönelik dış güvenlik operasyonuyla ülkedeki gündem değiştirmeyi amaçladığını belirten CHP’li Ali Haydar Öner, Başbakan Davutoğlu’nun, Dışişleri Bakanıyken uygulamaya koyduğu dış politika yaklaşımına atıfta bulunarak, “Sayın Başbakan Dışişleri Bakanıyken ‘Komşularla sıfır sorun politikası’ demişti, sınırımıza 37 kilometre mesafedeki ecdat yadigarı bir türbeyi sıfır noktasına getireceği hiç aklımıza gelmemişti” dedi.    MİLLETİ KANDIRMAYIN Hükümetin, milleti de, milletin temsilcileri olan Milletvekillerini de kandırmak için “zafer gibi sunulan kaçış öykülerine” başvurduğunu söyleyen Ali Haydar Öner, bu durumu fevkalade yadırgıyoruz” şeklinde konuştu.   Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, “Gitmesi daha kolay. Hiç değilse gider bir dua okurusunuz” diyerek operasyona yönelik eleştirileri yanıtladığını anımsatan CHP’li Öner, “Oraya kadar gidilmesine gerek yok. Ankara'da Hacı Bayram'a getirin, İstanbul'da Eyüp Sultan'a getirin, daha çok kişi gitsin, daha çok ziyaret edilsin, ecdadımıza daha çok dua, Fatiha okuyalım. Hatta İstanbul olursa daha çok turist bu görevi yerine getirir.” dedi.   CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in gündeminde AKP’nin Meclis’i çalıştırma yöntemi de vardı. Öner, iktidar partisi temsilcilerine, “Biz hesap yaparak konuşuyoruz, ders çalışarak geliyoruz. Öyle rastgele parmak kaldırmıyoruz. Birinin buyruğuyla ‘Başüstüne’ demiyoruz. 132 maddelik bu yasanın hesap ediyorsunuz okunması 70 saati geçiyor ama ‘bitime kadar görüşülecek’ kararı alıyorsunuz. İnsan oy kullanırken aklını kullanır birader” diyerek seslendi.     
TÜRBEYİ SIFIR NOKTASINA GETİRECEĞİ HİÇ AKLIMIZA GELMEDİ

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolunun, düzenlenen askeri operasyonla boşaltılmasına tepkiler sürüyor. Meclis İçişleri, Dışişleri, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, hükümete sert sözlerle yüklendi: Kaçış öykülerini zafer gibi sunuyorsunuz!

 

 

ANKARA-(TBMM) İç Güvenlik Paketi’nin görüşmeleri esnasında partisi adına görüşlerini açıklamak üzere kürsüye gelen CHP’li Ali Haydar Öner, 21 Şubat’ı 22 Şubat’a bağlayan gece, Meclis’te düzenlenen ve insan haklarına, hukukun üstünlüğü ilkesine, Türkiye’ye ve AB’ye yakışmayan, özgürlüklere aykırı bir iç güvenlik harekâtıyla Türkiye’de demokrasinin ayaklar altına alındığını söyledi.

Aynı saatlerde gerçekleştirilen “Süleyman Şah” operasyonunun zamanlamasının manidar olduğuna da dikkat çeken Öner, “Bir ay önceden kararlaştırılan bir operasyon niye o gece uygulamaya kondu? Hangisi hangisini gündemden düşürmeyi amaçladı?” diye sordu.

 

TÜRBEYİ SIFIR NOKTASINA TAŞIMAK HİÇ AKLIMIZA GELMEDİ

Hükümetin, Süleyman Şah Türbesine yönelik dış güvenlik operasyonuyla ülkedeki gündem değiştirmeyi amaçladığını belirten CHP’li Ali Haydar Öner, Başbakan Davutoğlu’nun, Dışişleri Bakanıyken uygulamaya koyduğu dış politika yaklaşımına atıfta bulunarak, “Sayın Başbakan Dışişleri Bakanıyken ‘Komşularla sıfır sorun politikası’ demişti, sınırımıza 37 kilometre mesafedeki ecdat yadigarı bir türbeyi sıfır noktasına getireceği hiç aklımıza gelmemişti” dedi. 

 

MİLLETİ KANDIRMAYIN

Hükümetin, milleti de, milletin temsilcileri olan Milletvekillerini de kandırmak için “zafer gibi sunulan kaçış öykülerine” başvurduğunu söyleyen Ali Haydar Öner, bu durumu fevkalade yadırgıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, “Gitmesi daha kolay. Hiç değilse gider bir dua okurusunuz” diyerek operasyona yönelik eleştirileri yanıtladığını anımsatan CHP’li Öner, “Oraya kadar gidilmesine gerek yok. Ankara'da Hacı Bayram'a getirin, İstanbul'da Eyüp Sultan'a getirin, daha çok kişi gitsin, daha çok ziyaret edilsin, ecdadımıza daha çok dua, Fatiha okuyalım. Hatta İstanbul olursa daha çok turist bu görevi yerine getirir.” dedi.

 

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in gündeminde AKP’nin Meclis’i çalıştırma yöntemi de vardı. Öner, iktidar partisi temsilcilerine, “Biz hesap yaparak konuşuyoruz, ders çalışarak geliyoruz. Öyle rastgele parmak kaldırmıyoruz. Birinin buyruğuyla ‘Başüstüne’ demiyoruz. 132 maddelik bu yasanın hesap ediyorsunuz okunması 70 saati geçiyor ama ‘bitime kadar görüşülecek’ kararı alıyorsunuz. İnsan oy kullanırken aklını kullanır birader” diyerek seslendi.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.