Meteoroloji'den serinleten haber

YAŞAM 21.08.2015 - 13:41, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2608+ kez okundu.
 

Meteoroloji'den serinleten haber

Türkiye'de yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Böylece yurdun büyük bir bölümünde yaklaşık bir aydır etkili olan bunaltıcı sıcak hava mevsim normallerine dönecek
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, son günlerde Ankara ve İstanbul ile birlikte yurdumuzun büyük bir bölümünde 32 ila 35 derece arasında seyreden günün en yüksek sıcaklığının bu hafta sonu ile önümüzdeki haftanın ilk yarısında 25 ila 28 derece civarına inecek. Yurdun güneydoğu kesimlerinde ise 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıkların 35 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Ancak, ülke genelinin aksine, Pazar gününden itibaren Antalya ve Muğla'nın sahil kesimlerinde hava sıcaklığının 37-40 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Yağmurun yarından itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da, Pazar günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’in kıyı kesiminde, Pazar gecesi ve Pazartesi günü ise Doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor.
Türkiye'de yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Böylece yurdun büyük bir bölümünde yaklaşık bir aydır etkili olan bunaltıcı sıcak hava mevsim normallerine dönecek

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre,

son günlerde Ankara ve İstanbul ile birlikte yurdumuzun büyük bir bölümünde 32 ila 35 derece arasında seyreden günün en yüksek sıcaklığının bu hafta sonu ile önümüzdeki haftanın ilk yarısında 25 ila 28 derece civarına inecek.

Yurdun güneydoğu kesimlerinde ise 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıkların 35 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Ancak, ülke genelinin aksine, Pazar gününden itibaren Antalya ve Muğla'nın sahil kesimlerinde hava sıcaklığının 37-40 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Yağmurun yarından itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da, Pazar günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’in kıyı kesiminde, Pazar gecesi ve Pazartesi günü ise Doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.