Meclis Başkanı Bolat : Burdur'la ortak proje hazırlanabilir

GÜNDEM 27.02.2015 - 10:32, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2659+ kez okundu.
 

Meclis Başkanı Bolat : Burdur'la ortak proje hazırlanabilir

İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanı arazisinin Isparta'nın sosyo ekonomik ve turizmine kazandırılması için bir yandan somut adımlar atılırken, bir yandan da proje önerileri geliyor. Gündeme gelen önerileri değerlendiren İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, projenin içerisinde Burdur'un da yer alması için yeşil ışık yaktı.
İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanının Isparta'nın tarihi, sosyo ekonomik ve turizmine kazandırılması için somut adımlar atılıyor... İl Genel Meclisi, Şubat ayı oturumunda fuar alanıyla ilgili kat karşılığı modeli ile ulusal bazda proje yarışmasına çıkılarak, arazinin atıl durumdan kurtarılması noktasında karar almıştı... Bu kararın ardından proje önerileri gelmeye başladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in fuar alanı için proje önerileri olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, ticaret odasının getireceği projeye yeşil ışık yaktı. Bolat, “ITSO Başkanımız Şükrü Başdeğirmen, burayla ilgili görüşlerinin olduğunu ve kendilerinin bir proje geliştirmek istediklerini beyan ettiler. Biz de tabiki 75 bin m2’lik fuar alanımızla ilgili bir proje geliştirebileceklerini ve bu projenin bizim yetkili organlarımızca değerlendirilerek Isparta’nın tarihi dokusunu koruyacak, Isparta’nın sosyo ekonomik yapısını koruyacak bir proje ile ulusal bazda yarışmaya çıktık. ITSO’nun getireceği proje, bizim düşündüğümüz tarzda şartları koruyacak takdirde tabiki bu proje değerlendirilir ve karar verilir” dedi. STK’LAR TEK YÜREK Meclis Başkanı Bolat, süreçte ilgili sivil toplum ve meslek kuruluşlarının ortak fikirlerine başvuracaklarına aktardı.  Bolat, “Burada öncelikli olan Isparta’daki STK’ların fikri alınacak,burada nasıl bir proje üretelim diye.  Turizm derneklerinin fikri alınacak, oda ve borsanın da fikri alınacak. Isparta’nın elmasını, sulu tarımını orada konseptte nasıl yer alacak hepsinin ortak fikri alınarak ortak bir proje ortaya çıkartılacak” dedi. BURDURLA ORTAK ÇALIŞMA 'Projeye Burdur'da dahil olacak mı?' sorusuna ise olumlu yanıt veren Meclis Başkanı Bolat, Burdur'la ortak bir proje hazırlanabileceğini söyledi. Bolat, “Yolumuz Marmara’yı, Ege’yi ve İç Anadolu’yu bağlayan tek nokta. Günde yaklaşık 15 bin araç geçiyor. Bizim amacımız bu 15 bin araçtan Isparta adına faydalı birşeyler alabilmek. Burada Isparta-Burdur ayrımı yapmak yanlış. Burdur, bize 22 km mesafede tabiki Burdur’a da yer vermek en doğrusu olacaktır. Burdurla ortak proje hazırlanabilir. Bu fikirlerin hepsini bir merkezde toplayıp ortak bir karar verilecek” dedi.
İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanı arazisinin Isparta'nın sosyo ekonomik ve turizmine kazandırılması için bir yandan somut adımlar atılırken, bir yandan da proje önerileri geliyor. Gündeme gelen önerileri değerlendiren İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, projenin içerisinde Burdur'un da yer alması için yeşil ışık yaktı.

İl Özel İdare’nin Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan 75 bin m2’lik fuar alanının Isparta'nın tarihi, sosyo ekonomik ve turizmine kazandırılması için somut adımlar atılıyor...

İl Genel Meclisi, Şubat ayı oturumunda fuar alanıyla ilgili kat karşılığı modeli ile ulusal bazda proje yarışmasına çıkılarak, arazinin atıl durumdan kurtarılması noktasında karar almıştı...

Bu kararın ardından proje önerileri gelmeye başladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in fuar alanı için proje önerileri olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, ticaret odasının getireceği projeye yeşil ışık yaktı. Bolat, “ITSO Başkanımız Şükrü Başdeğirmen, burayla ilgili görüşlerinin olduğunu ve kendilerinin bir proje geliştirmek istediklerini beyan ettiler. Biz de tabiki 75 bin m2’lik fuar alanımızla ilgili bir proje geliştirebileceklerini ve bu projenin bizim yetkili organlarımızca değerlendirilerek Isparta’nın tarihi dokusunu koruyacak, Isparta’nın sosyo ekonomik yapısını koruyacak bir proje ile ulusal bazda yarışmaya çıktık. ITSO’nun getireceği proje, bizim düşündüğümüz tarzda şartları koruyacak takdirde tabiki bu proje değerlendirilir ve karar verilir” dedi.

STK’LAR TEK YÜREK

Meclis Başkanı Bolat, süreçte ilgili sivil toplum ve meslek kuruluşlarının ortak fikirlerine başvuracaklarına aktardı.  Bolat, “Burada öncelikli olan Isparta’daki STK’ların fikri alınacak,burada nasıl bir proje üretelim diye.  Turizm derneklerinin fikri alınacak, oda ve borsanın da fikri alınacak. Isparta’nın elmasını, sulu tarımını orada konseptte nasıl yer alacak hepsinin ortak fikri alınarak ortak bir proje ortaya çıkartılacak” dedi.

BURDURLA ORTAK ÇALIŞMA

'Projeye Burdur'da dahil olacak mı?' sorusuna ise olumlu yanıt veren Meclis Başkanı Bolat, Burdur'la ortak bir proje hazırlanabileceğini söyledi. Bolat, “Yolumuz Marmara’yı, Ege’yi ve İç Anadolu’yu bağlayan tek nokta. Günde yaklaşık 15 bin araç geçiyor. Bizim amacımız bu 15 bin araçtan Isparta adına faydalı birşeyler alabilmek. Burada Isparta-Burdur ayrımı yapmak yanlış. Burdur, bize 22 km mesafede tabiki Burdur’a da yer vermek en doğrusu olacaktır. Burdurla ortak proje hazırlanabilir. Bu fikirlerin hepsini bir merkezde toplayıp ortak bir karar verilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.