KOMŞUDA KAN DONDURAN İTİRAF

GÜNDEM 24.08.2015 - 11:18, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1908+ kez okundu.
 

KOMŞUDA KAN DONDURAN İTİRAF

KOMŞUDA KAN DONDURAN İTİRAF
Burdur'un Gölhisar ilçesinde geçen yıl 8 Temmuz günü evindedünyaya getirdiği kız çocuğunu çuval içerisinde mezarlığa bırakarak ölümüneneden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Fatma Eratalay, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Sebahat Eratalay da 12,5 yıla mahkumolarak tutuklandı.   HASTANEDE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI   Burdur'da 7 Temmuz 2014 tarihinde rahatsızlanarak GölhisarDevlet Hastanesi'ne giden Fatma Eratalay'a yapılan muayene sonucu hamileolabileceği söylendi. Ultrason çektirmeyi kabul etmeyerek hamile olmadığınısöyleyen genç kadın, hastaneden ayrıldı. Fatma Eratalay, ertesi sabah yoğunkanama nedeniyle Gölhisar Devlet Hastanesi'ne geldi. Muayenede, kadının en az7- 8 aylık bir bebek dünyaya getirdiği, kanamanın da bundan kaynakladığı tespitedildi.   BEBEĞİNİ ÇUVALIN İÇERİSİNE KOYUP ATTIRDI   Polise bilgi verilirken sorguya alınan Fatma Eratalay, kızçocuğunu evinde doğurduğunu, daha sonra bir çuval içerisinde kardeşine vererekatmasını istediğini itiraf etti. Bu bilgilerin ardından harekete geçen polis,Konak Mezarlığı'nda bebeğin cesedini buldu. Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılanotopside, canlı olarak doğduğu tespit edilen kız bebeğin, çuvalda havasızlıktanboğulduğu belirlendi.   ANNESİ VE KARDEŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI   Tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilenFatma Eratalay ile tutuksuz yargılanan erkek kardeşi 19 yaşındaki H.E. veannesi 41 yaşındaki Sebahat Eratalay hakkında 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis'istemiyle dava açıldı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın kararduruşmasında sanıklar son kez hakim karşısına çıktı.   BERAATİNİ İSTEDİ   Fatma Eratalay, çocuğunu öldürmediğini belirterek, beraatinive tahliyesini talep etti.   KARDEŞİ OLAYI İTİRAF ETTİ   Kızının hamile olduğunu dahi bilmediğini anlatan SebahatEratalay ise olayda kusuru olmadığını söyledi. H.E. de olay günü çuvalıannesiyle beraber araçla boş araziye götürdüklerini, kendisinin araçtaninmediğini, çuvalı annesinin yere koyduğunu kaydetti.   ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALIRKEN, ANNESİ 12 YIL CEZA ALDI   Mahkeme heyeti son savunmaların ardından kararını açıkladı.Ağırlaştırılmış 'ömürboyu hapis' cezası istemiyle yargılanan Fatma Eratalay'ıncezası iyi halden 'ömürboyu hapis' cezasına indirilirken, 'suça yardımetmek'ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen annesi SebahatEratalay'ın cezası 12 yıl 6 aya indirildi. H.E.'nin ise suçu işlediğinin sabitolmaması nedeniyle beraatine karar verildi. Duruşmanın ardından tutuklananSebahat Eratalay da Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
KOMŞUDA KAN DONDURAN İTİRAF

Burdur'un Gölhisar ilçesinde geçen yıl 8 Temmuz günü evindedünyaya getirdiği kız çocuğunu çuval içerisinde mezarlığa bırakarak ölümüneneden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Fatma Eratalay, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Sebahat Eratalay da 12,5 yıla mahkumolarak tutuklandı.

 

HASTANEDE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

 

Burdur'da 7 Temmuz 2014 tarihinde rahatsızlanarak GölhisarDevlet Hastanesi'ne giden Fatma Eratalay'a yapılan muayene sonucu hamileolabileceği söylendi. Ultrason çektirmeyi kabul etmeyerek hamile olmadığınısöyleyen genç kadın, hastaneden ayrıldı. Fatma Eratalay, ertesi sabah yoğunkanama nedeniyle Gölhisar Devlet Hastanesi'ne geldi. Muayenede, kadının en az7- 8 aylık bir bebek dünyaya getirdiği, kanamanın da bundan kaynakladığı tespitedildi.

 

BEBEĞİNİ ÇUVALIN İÇERİSİNE KOYUP ATTIRDI

 

Polise bilgi verilirken sorguya alınan Fatma Eratalay, kızçocuğunu evinde doğurduğunu, daha sonra bir çuval içerisinde kardeşine vererekatmasını istediğini itiraf etti. Bu bilgilerin ardından harekete geçen polis,Konak Mezarlığı'nda bebeğin cesedini buldu. Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılanotopside, canlı olarak doğduğu tespit edilen kız bebeğin, çuvalda havasızlıktanboğulduğu belirlendi.

 

ANNESİ VE KARDEŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

 

Tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilenFatma Eratalay ile tutuksuz yargılanan erkek kardeşi 19 yaşındaki H.E. veannesi 41 yaşındaki Sebahat Eratalay hakkında 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis'istemiyle dava açıldı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın kararduruşmasında sanıklar son kez hakim karşısına çıktı.

 

BERAATİNİ İSTEDİ

 

Fatma Eratalay, çocuğunu öldürmediğini belirterek, beraatinive tahliyesini talep etti.

 

KARDEŞİ OLAYI İTİRAF ETTİ

 

Kızının hamile olduğunu dahi bilmediğini anlatan SebahatEratalay ise olayda kusuru olmadığını söyledi. H.E. de olay günü çuvalıannesiyle beraber araçla boş araziye götürdüklerini, kendisinin araçtaninmediğini, çuvalı annesinin yere koyduğunu kaydetti.

 

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALIRKEN, ANNESİ 12 YIL CEZA ALDI

 

Mahkeme heyeti son savunmaların ardından kararını açıkladı.Ağırlaştırılmış 'ömürboyu hapis' cezası istemiyle yargılanan Fatma Eratalay'ıncezası iyi halden 'ömürboyu hapis' cezasına indirilirken, 'suça yardımetmek'ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen annesi SebahatEratalay'ın cezası 12 yıl 6 aya indirildi. H.E.'nin ise suçu işlediğinin sabitolmaması nedeniyle beraatine karar verildi. Duruşmanın ardından tutuklananSebahat Eratalay da Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.