JAPONYA'YA ISPARTA GÜLÜ

GÜNDEM 23.05.2015 - 12:25, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1879+ kez okundu.
 

JAPONYA'YA ISPARTA GÜLÜ

Batı Akdeniz’in tarihi ve kültürü, dünyanın gül yağıüretiminin yüzde 60’ını karşılayan gül ile diğer eko ve inanç turizmi değerleritaşıyan bölgemizin tanıtımını yapmak, Japon turistleri bölgeye çekmek, yatırımalanları ve sektörleri konusunda bilgilendirme yapıp işbirliğini artırmakamacıyla Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen ile uzmanlardan oluşan BAKA ekibi,Japonya’da yeni bir çalışma gerçekleştirdi.   BAKA heyeti, Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç’imakamında ziyaret etti. Toplantıda başta Isparta gülü olmak üzere Batı AkdenizBölgesi’nin turizm değerlerinin Japonya’da daha etkin tanıtımı konusundadeğerlendirme yapıldı. BAKA’nın çalışmalarını takdirle karşıladığını veyakından takip ettiğini belirten Büyükelçi Meriç, Isparta gülü tanıtımınınyanında gül kozmetik ürünleri konusunda markalaşma yoluna gidilmesi gerektiğinive bu konuda gereken desteği sağlayacağını ifade etti.  ISPARTA GÜLÜNÜ ESKİ JAPONYA BAŞBAKANI DİKTİ BAKA’nın, Tokyo Büyükelçiliği koordinasyonuyla Isparta’dangötürdüğü gül fidanı, Tokyo’daki ünlü Hatayoma Hall’un bahçesine törenledikildi. Japonya’nın en saygın ailelerinden Hatayoma ailesine ait ve birçokyabancı devlet başkanının da gül diktiği müze ve konutun bahçesindeki gülfidanı dikim törenine eşleriyle birlikte Japonya’nın eski Başbakanı ve aileninyaşayan en saygın ismi Yukio Hatoyama, Tokyo Bunkyou Belediye Başkanı HironobuNarisawa ve Tokyo Büyükelçimiz Ahmet Bülent Meriç ile birlikte çok sayıda üstdüzey davetli katıldı. Türk-Japon dostluğunun yeni bir nişanesi olarak kabul edilengül fidanının dikimi töreninde, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen,“Dikilen bu fidan büyüdükçe, dostluğumuzun ve işbirliğimizin gelişmesinitemenni ediyorum. Ayrıca sizleri gelecek sene gül sezonunda Isparta’daağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi. BAKA Genel Sekreteri Özen’den BatıAkdeniz ve gülüyle ilgili bilgiler alan Japonya’nın eski Başbakanı Hatoyama veBunkyou Belediye Başkanı Hironobu Narisawa, Türkiye’ye ve özellikle de BatıAkdeniz’e ilk fırsatta gelmek istediklerini belirttiler. Japonya’da açacak Isparta gülünün toprakla buluştuğu töreninardından, BAKA’nın Tokyo Tanıtma Müşavirliği ve Tokyo Yunus Emre Kültür Merkeziile birlikte organize ettiği Batı Akdeniz Tanıtım Semineri’ne geçildi. Üstdüzey medya temsilcisi ve seyahat firmalarından yaklaşık 50 Japon yetkilininkatıldığı seminerde; Batı Akdeniz’in başta Isparta gülü olmak üzere, tarihi,doğal ve kültürel güzellikleri hakkında bilgiler veren BAKA, katılımcıları gülsezonunda Isparta’ya davet ederek hazırladığı tanıtım materyalleri ile gülşurubu, gül lokumu ve kozmetik setini hediye etti. Ayrıca, bölgemizin önemli tarihi ve doğal güzelliklerininyer aldığı resim sergisini gezip yöremize ait el işi ile gül kozmetikürünlerini de inceleyen katılımcılar, ikili görüşmeler sonrasındaki değerlendirmelerindetanıtımdan çok etkilendiklerini ve Batı Akdeniz’e yönelik tur programlarıplanlayacaklarını ifade etti.

Batı Akdeniz’in tarihi ve kültürü, dünyanın gül yağıüretiminin yüzde 60’ını karşılayan gül ile diğer eko ve inanç turizmi değerleritaşıyan bölgemizin tanıtımını yapmak, Japon turistleri bölgeye çekmek, yatırımalanları ve sektörleri konusunda bilgilendirme yapıp işbirliğini artırmakamacıyla Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen ile uzmanlardan oluşan BAKA ekibi,Japonya’da yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

 

BAKA heyeti, Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç’imakamında ziyaret etti. Toplantıda başta Isparta gülü olmak üzere Batı AkdenizBölgesi’nin turizm değerlerinin Japonya’da daha etkin tanıtımı konusundadeğerlendirme yapıldı. BAKA’nın çalışmalarını takdirle karşıladığını veyakından takip ettiğini belirten Büyükelçi Meriç, Isparta gülü tanıtımınınyanında gül kozmetik ürünleri konusunda markalaşma yoluna gidilmesi gerektiğinive bu konuda gereken desteği sağlayacağını ifade etti. 

ISPARTA GÜLÜNÜ ESKİ JAPONYA BAŞBAKANI DİKTİ

BAKA’nın, Tokyo Büyükelçiliği koordinasyonuyla Isparta’dangötürdüğü gül fidanı, Tokyo’daki ünlü Hatayoma Hall’un bahçesine törenledikildi. Japonya’nın en saygın ailelerinden Hatayoma ailesine ait ve birçokyabancı devlet başkanının da gül diktiği müze ve konutun bahçesindeki gülfidanı dikim törenine eşleriyle birlikte Japonya’nın eski Başbakanı ve aileninyaşayan en saygın ismi Yukio Hatoyama, Tokyo Bunkyou Belediye Başkanı HironobuNarisawa ve Tokyo Büyükelçimiz Ahmet Bülent Meriç ile birlikte çok sayıda üstdüzey davetli katıldı.

Türk-Japon dostluğunun yeni bir nişanesi olarak kabul edilengül fidanının dikimi töreninde, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen,“Dikilen bu fidan büyüdükçe, dostluğumuzun ve işbirliğimizin gelişmesinitemenni ediyorum. Ayrıca sizleri gelecek sene gül sezonunda Isparta’daağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi. BAKA Genel Sekreteri Özen’den BatıAkdeniz ve gülüyle ilgili bilgiler alan Japonya’nın eski Başbakanı Hatoyama veBunkyou Belediye Başkanı Hironobu Narisawa, Türkiye’ye ve özellikle de BatıAkdeniz’e ilk fırsatta gelmek istediklerini belirttiler.

Japonya’da açacak Isparta gülünün toprakla buluştuğu töreninardından, BAKA’nın Tokyo Tanıtma Müşavirliği ve Tokyo Yunus Emre Kültür Merkeziile birlikte organize ettiği Batı Akdeniz Tanıtım Semineri’ne geçildi. Üstdüzey medya temsilcisi ve seyahat firmalarından yaklaşık 50 Japon yetkilininkatıldığı seminerde; Batı Akdeniz’in başta Isparta gülü olmak üzere, tarihi,doğal ve kültürel güzellikleri hakkında bilgiler veren BAKA, katılımcıları gülsezonunda Isparta’ya davet ederek hazırladığı tanıtım materyalleri ile gülşurubu, gül lokumu ve kozmetik setini hediye etti.

Ayrıca, bölgemizin önemli tarihi ve doğal güzelliklerininyer aldığı resim sergisini gezip yöremize ait el işi ile gül kozmetikürünlerini de inceleyen katılımcılar, ikili görüşmeler sonrasındaki değerlendirmelerindetanıtımdan çok etkilendiklerini ve Batı Akdeniz’e yönelik tur programlarıplanlayacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.