İl Genel Meclisinden sonra Belediye Meclisinde de aynı sorun baş gösterdi

GÜNDEM 03.05.2016 - 09:51, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2836+ kez okundu.
 

İl Genel Meclisinden sonra Belediye Meclisinde de aynı sorun baş gösterdi

Belediye Meclisi’nin AKP’li Üyeleri Canan Aydın ve Emel Akbaş tarafından verilen iki önergenin ikisi de MHP’li üyelerin red oyu kullanması sonucu kabul edilmedi. Bu durum, İl Genel Meclisinde de MHP’lilerin önergelerinin reddedilmesine misilleme olarak değerlendirildi.
Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları başladı. Bu hafta sonuna kadar devam edecek toplantıların ilki dün saat 14.00’de Belediye Meclis Başkan Vekili Nedim Yürekli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemdeki maddeler ele alınarak tamamı ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis Başkanı, yoklamayı yapıp gündem maddelerini okuyup ilgili komisyonlara havalesinin meclisin onayına sunduktan sonra, söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, gündeme alınmasını istediği bir konu hakkında önerge verdi. Söz konusu önergesini mecliste okuyan Aydın; “Bilindiği gibi ilimiz Isparta, Gül ve Halısıyla ünlü veya meşhur olmuş bir şehirdir. Ancak, görülüyor ki, Belediye’miz şehrin çeşitli yerlerine Gül ve Halı ile alakası olmayan heykel ve figürler koymaktadır. Bu da Ispartalı hemşehrilerimizin tepkisine neden olmaktadır. Zira, Belediyemiz Kaymakkapı Meydanındaki Belediye İşhanı önündeki travertenlerin önüne Filamingo kuşları heykelleri, Mimar Sinan Cami önüne Buğday heykeli ve yine Kaymakkapı Meydanı Tarihi Bedesten Kapalı Çarşısı yanına da Balık figürlerinden oluşan objeler yerleştirmiştir. Oysa, bizim İlimiz Isparta Gül ve Halısıyla meşhur olmuş bir şehirdir. Bu figürlerin Gül ve Halı ile uzaktan yakından alakası olmadığı açıktır. Bu durum, halkımız tarafından da tepkiyle karşılanmaktadır. Onun içindir ki, Belediyemizden Isparta ile alakası olmayan figür ve heykeller yerine Gül ve Halı’yı anımsatan figür ve heykelleri şehrin önemli yerlerine koyması daha uygun olacaktır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim” dedi. Belediye Meclisinin bir diğer Ak Partili Meclis Üyesi Emek Akbaş da toplantıda söz alarak önergesini bildirdi. Akbaş; “Bilindiği gibi ülkemizin bir çok ilinde ekmeklerin israfını önleyen ve bu doğrultuda hazırlanmış ‘Atık Ekmek Konteynerleri’ bulunmaktadır. Oysa, bu Isparta’da yoktur. Dolayısıyla, her gün binlerce ekmek çöp kutularında telef olup gitmektedir. Bu ekmeklerin Atık Ekmek Konteynerlerine atılarak daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir. Bu doğrultuda; Belediyemizden şehrin çeşitli yerlerine ‘Atık Ekmek Konteyneri’ koymasını arz ve talep ediyorum” dedi. Toplantıya başkanlık eden Belediye Meclisi Başkan Vekili Nedim Yürekli gerek Canan Aydın’ın gerekse Emel Akbaş’ın verdiği iki önergeyi de tek tek meclis üyelerinin onayına sundu ve söz konusu önergelere Ak Partili üyeler ‘Evet’ oyu kullanırken, MHP’li üyeler ise ‘hayır’ oyu kullandığı için her iki önerge de oy çokluğu ile reddedildi. Belediye Meclisinde yaşanan bu önerge olayı, akıllara İl Genel Meclisi’ni getirdi. Bilindiği gibi, İl Genel Meclisinde Ak Partililer çoğunlukta olduğu ve MHP’lilerin verdiği önergeler de burada oy çokluğu ile reddedildiği için, Belediye Meclisinde de Ak Partili üyelerin verdiği önergelerin reddedilmesi ‘MHP, İl Genel Meclisine Belediye Meclisinde misillememi yapıyor?’ sorusunu gündeme getirdi. Her iki meclisteki önerge krizinin nasıl çözüleceğini ise zaman gösterecek.
Belediye Meclisi’nin AKP’li Üyeleri Canan Aydın ve Emel Akbaş tarafından verilen iki önergenin ikisi de MHP’li üyelerin red oyu kullanması sonucu kabul edilmedi. Bu durum, İl Genel Meclisinde de MHP’lilerin önergelerinin reddedilmesine misilleme olarak değerlendirildi.

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları başladı. Bu hafta sonuna kadar devam edecek toplantıların ilki dün saat 14.00’de Belediye Meclis Başkan Vekili Nedim Yürekli başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündemdeki maddeler ele alınarak tamamı ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis Başkanı, yoklamayı yapıp gündem maddelerini okuyup ilgili komisyonlara havalesinin meclisin onayına sunduktan sonra, söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, gündeme alınmasını istediği bir konu hakkında önerge verdi.

Söz konusu önergesini mecliste okuyan Aydın; “Bilindiği gibi ilimiz Isparta, Gül ve Halısıyla ünlü veya meşhur olmuş bir şehirdir. Ancak, görülüyor ki, Belediye’miz şehrin çeşitli yerlerine Gül ve Halı ile alakası olmayan heykel ve figürler koymaktadır. Bu da Ispartalı hemşehrilerimizin tepkisine neden olmaktadır. Zira, Belediyemiz Kaymakkapı Meydanındaki Belediye İşhanı önündeki travertenlerin önüne Filamingo kuşları heykelleri, Mimar Sinan Cami önüne Buğday heykeli ve yine Kaymakkapı Meydanı Tarihi Bedesten Kapalı Çarşısı yanına da Balık figürlerinden oluşan objeler yerleştirmiştir.

Oysa, bizim İlimiz Isparta Gül ve Halısıyla meşhur olmuş bir şehirdir. Bu figürlerin Gül ve Halı ile uzaktan yakından alakası olmadığı açıktır. Bu durum, halkımız tarafından da tepkiyle karşılanmaktadır. Onun içindir ki, Belediyemizden Isparta ile alakası olmayan figür ve heykeller yerine Gül ve Halı’yı anımsatan figür ve heykelleri şehrin önemli yerlerine koyması daha uygun olacaktır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim” dedi.

Belediye Meclisinin bir diğer Ak Partili Meclis Üyesi Emek Akbaş da toplantıda söz alarak önergesini bildirdi. Akbaş; “Bilindiği gibi ülkemizin bir çok ilinde ekmeklerin israfını önleyen ve bu doğrultuda hazırlanmış ‘Atık Ekmek Konteynerleri’ bulunmaktadır. Oysa, bu Isparta’da yoktur. Dolayısıyla, her gün binlerce ekmek çöp kutularında telef olup gitmektedir. Bu ekmeklerin Atık Ekmek Konteynerlerine atılarak daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir. Bu doğrultuda; Belediyemizden şehrin çeşitli yerlerine ‘Atık Ekmek Konteyneri’ koymasını arz ve talep ediyorum” dedi.

Toplantıya başkanlık eden Belediye Meclisi Başkan Vekili Nedim Yürekli gerek Canan Aydın’ın gerekse Emel Akbaş’ın verdiği iki önergeyi de tek tek meclis üyelerinin onayına sundu ve söz konusu önergelere Ak Partili üyeler ‘Evet’ oyu kullanırken, MHP’li üyeler ise ‘hayır’ oyu kullandığı için her iki önerge de oy çokluğu ile reddedildi.

Belediye Meclisinde yaşanan bu önerge olayı, akıllara İl Genel Meclisi’ni getirdi. Bilindiği gibi, İl Genel Meclisinde Ak Partililer çoğunlukta olduğu ve MHP’lilerin verdiği önergeler de burada oy çokluğu ile reddedildiği için, Belediye Meclisinde de Ak Partili üyelerin verdiği önergelerin reddedilmesi ‘MHP, İl Genel Meclisine Belediye Meclisinde misillememi yapıyor?’ sorusunu gündeme getirdi. Her iki meclisteki önerge krizinin nasıl çözüleceğini ise zaman gösterecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.