Darbeci listesindesiniz diye dolandırıyorlar

GÜNDEM 29.07.2016 - 20:47, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2662+ kez okundu.
 

Darbeci listesindesiniz diye dolandırıyorlar

Dolandırıcılar FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmayı kendileri için fırsata çevirmeye çalışıyor.
Dolandırıcıların yeni yöntemi "darbe" sözcüğünü kullanmak oldu. Daha önce polis ya da MİT adını kullanarak vatandaşları kandırma yoluna giden dolandırıcılar, taktik değiştirdi. "ADINIZ DARBE SORUŞTURMASINDA GEÇİYOR" Telefonla ya da sosyal medya üzerinden vatandaşlarla temasa geçen dolandırıcılar, "Adınız darbe soruşturmasında geçiyor"diye kandırıyor. İsimlerinin listesinden çıkarılması karşılığında verecekleri hesap numarasına belli miktarda para yatırmaları ya da gönderecekleri kişilere ziynet eşyalarını teslim etmelerini isteyen dolandırıcılar, konuşmaların gizli tutulması uyarısında bulunuyor. POLİS TEYAKKUZDA Bu yönde kendilerine telefon ve sosyal medya aracılığıyla ulaşanları 155 Polis İmdat hattına şikayet eden vatandaşlar, polise destek veriyor. Emintet  yetkilileri, 155 Polis İmdat hattına bu şekilde birçok şikayet geldiğini belirterek, zanlıların yakalanması için çalışma yapıldığını ifade etti. Yetkililer, vatandaşlardan telefonla ve sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşanların sözlerine itibar etmemelerini, konuyu güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalarını istedi.
Dolandırıcılar FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmayı kendileri için fırsata çevirmeye çalışıyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemi "darbe" sözcüğünü kullanmak oldu. Daha önce polis ya da MİT adını kullanarak vatandaşları kandırma yoluna giden dolandırıcılar, taktik değiştirdi.

"ADINIZ DARBE SORUŞTURMASINDA GEÇİYOR"

Telefonla ya da sosyal medya üzerinden vatandaşlarla temasa geçen dolandırıcılar, "Adınız darbe soruşturmasında geçiyor"diye kandırıyor.

İsimlerinin listesinden çıkarılması karşılığında verecekleri hesap numarasına belli miktarda para yatırmaları ya da gönderecekleri kişilere ziynet eşyalarını teslim etmelerini isteyen dolandırıcılar, konuşmaların gizli tutulması uyarısında bulunuyor.

Darbeci listesindesiniz diye dolandırıyorlar

POLİS TEYAKKUZDA

Bu yönde kendilerine telefon ve sosyal medya aracılığıyla ulaşanları 155 Polis İmdat hattına şikayet eden vatandaşlar, polise destek veriyor.

Emintet  yetkilileri, 155 Polis İmdat hattına bu şekilde birçok şikayet geldiğini belirterek, zanlıların yakalanması için çalışma yapıldığını ifade etti.

Yetkililer, vatandaşlardan telefonla ve sosyal medya aracılığıyla kendilerine ulaşanların sözlerine itibar etmemelerini, konuyu güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.