Çelik, "Bu yıldan çok umutluyuz"

GÜNDEM 03.05.2016 - 09:55, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2622+ kez okundu.
 

Çelik, "Bu yıldan çok umutluyuz"

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da bu yılki gül çiçeği kampanyasında 7 bin ton rekolte hedefleniyor
  Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, "Bu saatten itibaren bir dolu, aşırı yağış veya sıcaklık olmadığı taktirde bu yılki beklentimiz 7 bin ton civarında. Bu rekolte bölgedeki gül imalatçılarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir rekolte" dedi. Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada Isparta'nın dünya gül yağı üretimini açısından oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Gül çiçeği hasadı oluşan hava koşullarının güldeki rekolteyi olumlu veya olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade eden Çelik, hava şartlarının rekoltede ne kadar etkili olduğunu geçen yıl gördüklerini anlattı. Geçen yılın nisan ayında yaşanan don olayının ortalama olarak yüzde 40'lar civarında rekolte kaybına neden olduğunu ifade eden Çelik, geçen sene yüksek beklentiye rağmen don olayı nedeniyle rekoltenin 6 bin dolaylarında gerçekleştiğini vurguladı. Bu yıl kış mevsiminin ılık geçtiğini, baharda da don hadisesini yaşamadıklarını dile getiren Çelik, "Bu saatten itibaren bir dolu, aşırı yağış veya sıcaklık olmadığı taktirde bu yılki beklentimiz 7 bin ton civarında. Bu rekolte bölgedeki gül imalatçılarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir rekolte" dedi.  Hava koşullarının iyi gitmesi halinde kampanya sürecinin 45 gün süreceğini ve haziran ayının ortalarında da gül alımlarının sona ereceğini beklediklerini anlatan Çelik, "Bu yıldan çok umutluyuz.. Bu yılın üretici, imalatçı ve tüketiciler açısından çok verimli bir yıl olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Çelik, gül alım sezonunun gelecek günlerde başlayacağını sözlerine ekledi.
Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da bu yılki gül çiçeği kampanyasında 7 bin ton rekolte hedefleniyor

 

Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, "Bu saatten itibaren bir dolu, aşırı yağış veya sıcaklık olmadığı taktirde bu yılki beklentimiz 7 bin ton civarında. Bu rekolte bölgedeki gül imalatçılarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir rekolte" dedi.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada Isparta'nın dünya gül yağı üretimini açısından oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Gül çiçeği hasadı oluşan hava koşullarının güldeki rekolteyi olumlu veya olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade eden Çelik, hava şartlarının rekoltede ne kadar etkili olduğunu geçen yıl gördüklerini anlattı.

Geçen yılın nisan ayında yaşanan don olayının ortalama olarak yüzde 40'lar civarında rekolte kaybına neden olduğunu ifade eden Çelik, geçen sene yüksek beklentiye rağmen don olayı nedeniyle rekoltenin 6 bin dolaylarında gerçekleştiğini vurguladı.

Bu yıl kış mevsiminin ılık geçtiğini, baharda da don hadisesini yaşamadıklarını dile getiren Çelik, "Bu saatten itibaren bir dolu, aşırı yağış veya sıcaklık olmadığı taktirde bu yılki beklentimiz 7 bin ton civarında. Bu rekolte bölgedeki gül imalatçılarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir rekolte" dedi.

 Hava koşullarının iyi gitmesi halinde kampanya sürecinin 45 gün süreceğini ve haziran ayının ortalarında da gül alımlarının sona ereceğini beklediklerini anlatan Çelik, "Bu yıldan çok umutluyuz.. Bu yılın üretici, imalatçı ve tüketiciler açısından çok verimli bir yıl olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çelik, gül alım sezonunun gelecek günlerde başlayacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.