Burdur - Hastaların Cep Telefonuna ʹİlaç Saatin Geldiʹ Mesajı

BURDUR 26.02.2015 - 15:05, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1670+ kez okundu.
 

Burdur - Hastaların Cep Telefonuna ʹİlaç Saatin Geldiʹ Mesajı

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü, kronik hastaların tedavilerindeki aksamalarla ilaç israfını önlemek amacıyla başlattığı proje kapsamında hastaların cep telefonlarına sesli olarak ʹİlaç saatin geldiʹ mesajı gönderecek
BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü, kronik hastaların tedavilerindeki aksamalarla ilaç israfını önlemek amacıyla başlattığı proje kapsamında hastaların cep telefonlarına sesli olarak ʹİlaç saatin geldiʹ mesajı gönderecek. Burdur Sağlık Müdürlüğü, ʹAkılcı İlaç Asistanı Projesiʹ kapsamında sürekli ilaç tedavisi görmesi gereken hastaları cep telefonu mesajıyla uyaracak. Hastanede muayene olduktan sonra bildirim üzerine sisteme kaydedilecek hastaya ilaç saatinin geldiğini hatırlamak amacıyla cep telefonuna sesli mesaj gönderilecek. Bu mesajdan 10 dakika sonra ise ikinci bir mesajla ilaçları zamanında kullandıkları için hastalara teşekkür edilecek. ʹTEDAVİ ETKİLİ OLMUYORʹ Proje ilk etapta 5 hasta üzerinde uygulanmaya başladı. Projeye kayıtlı romatizma rahatsızlığı bulunan 62 yaşındaki Fatma Karaʹnın Tepe Mahallesiʹndeki evinde basına açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Sırrı Şenbayram, "Kronik hastalarımız birçok ilaç kullanıyor. Ancak ilaçlarını zamanında almadıkları için tedavileri istenen sonucu vermeyebiliyor. Daha sonra tekrar tekrar farklı ilaç almaları gerekebiliyor. Bu hem tedavinin etkili olmamasına hem de ilaç israfına yol açıyor" dedi. ʹ5 HASTADA PİLOT OLARAK UYGULANIYORʹ Bu durumun önüne geçebilmek adına belli yaşın üzerindeki hastalara belli saatlerde ilaç kullanmalarını hatırlatacak proje hazırladıklarını aktaran Uzm. Dr. Şenbayram, "Kişilerin bize beyanına göre, hekimlerce de teyit edildikten sonra günün belli saatlerinde ilaçlarını almalarını hatırlatıyoruz. Projeyle hastaların ilaçlarını zamanında kullanmalarını hedefledik. 5 kişilik bir grupla pilot çalışma başlattık. İlk etapta 100 kişiye, uzun vadede ise 1000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.Projeye yer alan hastalardan Fatma Kara, yaşı nedeniyle unuttuğu ilaç saatlerini cep telefonuna gelen mesajlar sayesinde hatırladığını aktardı.Aynı projedeki diyabet hastası 60 yaşındaki Emsal Akbıyık da ilaçların saatini bazen şaşırdığını ya da unuttuğunu belirtirken, uygulama sayesinde ilaç saatini kaçırmadığını anlattı ve projeden memnun olduğunu söyledi.
BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü, kronik hastaların tedavilerindeki aksamalarla ilaç israfını önlemek amacıyla başlattığı proje kapsamında hastaların cep telefonlarına sesli olarak ʹİlaç saatin geldiʹ mesajı gönderecek

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü, kronik hastaların tedavilerindeki aksamalarla ilaç israfını önlemek amacıyla başlattığı proje kapsamında hastaların cep telefonlarına sesli olarak ʹİlaç saatin geldiʹ mesajı gönderecek.

Burdur Sağlık Müdürlüğü, ʹAkılcı İlaç Asistanı Projesiʹ kapsamında sürekli ilaç tedavisi görmesi gereken hastaları cep telefonu mesajıyla uyaracak. Hastanede muayene olduktan sonra bildirim üzerine sisteme kaydedilecek hastaya ilaç saatinin geldiğini hatırlamak amacıyla cep telefonuna sesli mesaj gönderilecek. Bu mesajdan 10 dakika sonra ise ikinci bir mesajla ilaçları zamanında kullandıkları için hastalara teşekkür edilecek.

ʹTEDAVİ ETKİLİ OLMUYORʹ

Proje ilk etapta 5 hasta üzerinde uygulanmaya başladı. Projeye kayıtlı romatizma rahatsızlığı bulunan 62 yaşındaki Fatma Karaʹnın Tepe Mahallesiʹndeki evinde basına açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Sırrı Şenbayram, "Kronik hastalarımız birçok ilaç kullanıyor. Ancak ilaçlarını zamanında almadıkları için tedavileri istenen sonucu vermeyebiliyor. Daha sonra tekrar tekrar farklı ilaç almaları gerekebiliyor. Bu hem tedavinin etkili olmamasına hem de ilaç israfına yol açıyor" dedi.

ʹ5 HASTADA PİLOT OLARAK UYGULANIYORʹ

Bu durumun önüne geçebilmek adına belli yaşın üzerindeki hastalara belli saatlerde ilaç kullanmalarını hatırlatacak proje hazırladıklarını aktaran Uzm. Dr. Şenbayram, "Kişilerin bize beyanına göre, hekimlerce de teyit edildikten sonra günün belli saatlerinde ilaçlarını almalarını hatırlatıyoruz. Projeyle hastaların ilaçlarını zamanında kullanmalarını hedefledik. 5 kişilik bir grupla pilot çalışma başlattık. İlk etapta 100 kişiye, uzun vadede ise 1000 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.Projeye yer alan hastalardan Fatma Kara, yaşı nedeniyle unuttuğu ilaç saatlerini cep telefonuna gelen mesajlar sayesinde hatırladığını aktardı.Aynı projedeki diyabet hastası 60 yaşındaki Emsal Akbıyık da ilaçların saatini bazen şaşırdığını ya da unuttuğunu belirtirken, uygulama sayesinde ilaç saatini kaçırmadığını anlattı ve projeden memnun olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.