AKDAĞ’DA AÇILDI ELLER YAĞDI YAĞMUR AKTI SELLER

GÜNDEM 16.05.2016 - 19:53, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2708+ kez okundu.
 

AKDAĞ’DA AÇILDI ELLER YAĞDI YAĞMUR AKTI SELLER

AKDAĞ’DA AÇILDI ELLER YAĞDI YAĞMUR AKTI SELLER
Keçiborlu İlçesine bağlı Aydoğmuş Köyünde bulunan 1900 rakımlı Akdağ mevkiinde bin kişinin katıldığı yağmur duası sırasında semaya açıldı eller, yağdı yağmur aktı seller yoğun bir şekilde yağış başladı. Aydoğmuş köyünde yapılan yağmur duasında vatandaşlar, ellerini semaya açarak, ürünleri için rahmet diledi. Çiftçiler vatandaşlar duayı tamamladıktan hemen sonra, sağanak yağmura tutuldu. Köyde beklenen bahar yağmurlarının yağmaması ve oluşan kuraklık tehlikesi üzerine Aydoğmuş Köy Muhtarı Hatice Şahin tarafından düzenlenen programda Yağmur Duası yapıldı. Keçiborlu İlçesine bağlı Aydoğmuş Köyünde yapılan yağmur duasına Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Müdür yardımcıları, Antalya Kepezaltı ve Santral Mahallesi İmar İslah ve güzelleştirme Derneği Başkanı Metin Baş, Keçiborlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi Kurulu Üyesi Halilibrahim Baş çok sayıda davetli ve köy halkı katıldı. Köy Muhtarı Hatice Şahin konuşmasında “Güzel bir toplantıda, güzel bir talep için bir araya geldik. Rabbimize bir dilekçe vereceğiz. Yüksek makamım Allah’ımızdır. Çünkü kâinatın sahibi O’ dur. Bizleri yaratan O’ dur. Müslüman olarak, Elhamdülillah gönlümüz bu noktada birleşmekte. Her zaman Müslüman, Allah’ımıza el açar. Memleketimizde bir sıkıntı var. Yağmurlarımız, az da olsa yağdı ama tam manasıyla doyurucu yağmurlara ulaşamadık. Bugünde burada bu güzel mekânda dua için bir araya geldik. Rabbim edeceğimiz duaları kabul buyursun” dedi. Din görevlisi Mutsan Aytekin yaptığı konuşmada,dileriz ki bu merasim, Allah'ın sayısız nimetlerine, hususen yağmur yağdırma nimetine şükür ifadesi olsun. Birlik ve beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimizin devamına, bolluk ve berekete vesile olsun. Bu organizeyi hazırlayan emeği geçen, hizmet eden ve davete icabet edenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel alışkanlıkların devamını diliyorum." Din görevlileri, köy halkı ve çevre köylüler tarafından okunan yüzlerce Hatim-i Şerif, Yasin-i Şerif, Salavat, Kelime-i Tevhidin duası ve "Yağmur ve Şükür Duası" için eller semaya açıldı. Namaz sonrası yemeklerin yenilmesinin ardından yağmaya başlayan yağmurla birlikte 7'den 70'e erkek ve kadınların katıldığı köy halkı bir araya gelip, helalleşerek ayrıldı. Allah-u Teâlâ’nın güzellikleri sevdiğini, bugün de birlik ve beraberliğin getirdiği bereketle güzel bir ortamda dua ettiklerini belirterek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Cenab-ı Allah yapmış olduğumuz duamızı kabul eylesin. Rabbim yerden bereketini, gökten rahmetini hiçbir zaman eksik etmesin. Bundan önceki günlerde Rabbim yağmurumuzu verdi, Program, hep birlikte kılınan öğle namazının ardından yemek ikramıyla sona erdi.       Yorumlar
AKDAĞ’DA AÇILDI ELLER YAĞDI YAĞMUR AKTI SELLER

Keçiborlu İlçesine bağlı Aydoğmuş Köyünde bulunan 1900 rakımlı Akdağ mevkiinde bin kişinin katıldığı yağmur duası sırasında semaya açıldı eller, yağdı yağmur aktı seller yoğun bir şekilde yağış başladı. Aydoğmuş köyünde yapılan yağmur duasında vatandaşlar, ellerini semaya açarak, ürünleri için rahmet diledi. Çiftçiler vatandaşlar duayı tamamladıktan hemen sonra, sağanak yağmura tutuldu. Köyde beklenen bahar yağmurlarının yağmaması ve oluşan kuraklık tehlikesi üzerine Aydoğmuş Köy Muhtarı Hatice Şahin tarafından düzenlenen programda Yağmur Duası yapıldı. Keçiborlu İlçesine bağlı Aydoğmuş Köyünde yapılan yağmur duasına Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Müdür yardımcıları, Antalya Kepezaltı ve Santral Mahallesi İmar İslah ve güzelleştirme Derneği Başkanı Metin Baş, Keçiborlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi Kurulu Üyesi Halilibrahim Baş çok sayıda davetli ve köy halkı katıldı. Köy Muhtarı Hatice Şahin konuşmasında “Güzel bir toplantıda, güzel bir talep için bir araya geldik. Rabbimize bir dilekçe vereceğiz. Yüksek makamım Allah’ımızdır. Çünkü kâinatın sahibi O’ dur. Bizleri yaratan O’ dur. Müslüman olarak, Elhamdülillah gönlümüz bu noktada birleşmekte. Her zaman Müslüman, Allah’ımıza el açar. Memleketimizde bir sıkıntı var. Yağmurlarımız, az da olsa yağdı ama tam manasıyla doyurucu yağmurlara ulaşamadık. Bugünde burada bu güzel mekânda dua için bir araya geldik. Rabbim edeceğimiz duaları kabul buyursun” dedi. Din görevlisi Mutsan Aytekin yaptığı konuşmada,dileriz ki bu merasim, Allah'ın sayısız nimetlerine, hususen yağmur yağdırma nimetine şükür ifadesi olsun. Birlik ve beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimizin devamına, bolluk ve berekete vesile olsun. Bu organizeyi hazırlayan emeği geçen, hizmet eden ve davete icabet edenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel alışkanlıkların devamını diliyorum." Din görevlileri, köy halkı ve çevre köylüler tarafından okunan yüzlerce Hatim-i Şerif, Yasin-i Şerif, Salavat, Kelime-i Tevhidin duası ve "Yağmur ve Şükür Duası" için eller semaya açıldı. Namaz sonrası yemeklerin yenilmesinin ardından yağmaya başlayan yağmurla birlikte 7'den 70'e erkek ve kadınların katıldığı köy halkı bir araya gelip, helalleşerek ayrıldı. Allah-u Teâlâ’nın güzellikleri sevdiğini, bugün de birlik ve beraberliğin getirdiği bereketle güzel bir ortamda dua ettiklerini belirterek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Cenab-ı Allah yapmış olduğumuz duamızı kabul eylesin. Rabbim yerden bereketini, gökten rahmetini hiçbir zaman eksik etmesin. Bundan önceki günlerde Rabbim yağmurumuzu verdi, Program, hep birlikte kılınan öğle namazının ardından yemek ikramıyla sona erdi.

 
























 
 
Yorumlar
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.