39. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali

05.07.2015 - 11:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2208+ kez okundu.
 

39. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali

Bu yıl 39.su düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali bugün saat 18:00’de Isparta’nın Uluborlu ilçesi’nde yapılan etkinliklerle kutlandı. Bu yıl geçen yıl olduğu gibi Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayında olması münasebetiyle kiraz festivalinde eğlence düzenlenmedi. Uluborlu kapalı pazar alanında düzenlenen etkinlikler saat 18:00’da başladı. Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ yaptı. Başkan ÜNVERDİ konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Adem ÇELİK ise aynı duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı. Açılış konuşmalarının ardından “En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni” düzenlendi. Uluborlu Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmelere göre ilçede en iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai KİRİŞ aldı. Ödülünü KİRİŞ’e Eğirdir Kaymakamı Yalçın YILMAZ takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet ARISOY, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet BAŞ, Mansiyon ödüllerini ise Emre YENİ ve Ali İhsan ÇETİNKAYA aldı. Ödül töreninin hemen akabinde Dolunay Grubu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılanlar iftarlarını açtılar. Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubunun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

Bu yıl 39.su düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali bugün saat 18:00’de Isparta’nın Uluborlu ilçesi’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl geçen yıl olduğu gibi Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayında olması münasebetiyle kiraz festivalinde eğlence düzenlenmedi. Uluborlu kapalı pazar alanında düzenlenen etkinlikler saat 18:00’da başladı. Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ yaptı.

Başkan ÜNVERDİ konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Adem ÇELİK ise aynı duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından “En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni” düzenlendi. Uluborlu Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmelere göre ilçede en iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai KİRİŞ aldı. Ödülünü KİRİŞ’e Eğirdir Kaymakamı Yalçın YILMAZ takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet ARISOY, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet BAŞ, Mansiyon ödüllerini ise Emre YENİ ve Ali İhsan ÇETİNKAYA aldı.

Ödül töreninin hemen akabinde Dolunay Grubu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılanlar iftarlarını açtılar.

Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubunun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

Uluborlu Kiraz Festivali - 1

Uluborlu Kiraz Festivali - 2

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.